Tallipomo Tommi Mäkisellä vahva luotto: Otamme maailmanmestaruuden

Tommi Mäkinen
Tommi Mäkinen. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyota Gazoo Racing otti Australian MM-rallin avauspäivänä harppauksen lähemmäs rallin MM-sarjan valmistajien mestaruutta.

Toyotan kaikki kuljettajat Jari-Matti Latvala, Ott Tänak ja Esapekka Lappi ovat kuuden kärjessä kahdeksan ajetun erikoiskokeen jälkeen. Latvala ajaa kolmantena, Tänak viidentenä ja Lappi kuudentena.

Valmistajien MM-sarjaa johtavan Toyotan lähimmällä uhkaajalla Hyundailla oli tuskainen avauspäivä Australiassa. Hayden Paddon pitää hallussaan neljättä sijaa, kun taas rengasrikosta kärsinyt Thierry Neuville valahti kymmenenneksi, ja Andreas Mikkelsen keskeytti.

Tallipomo Mäkisellä oli leveä virne kasvoillaan perjantain päätteeksi.

– Luotamme nyt entistä enemmän siihen, että saamme ainakin kaksi autoa maaliin ja otamme valmistajien maailmanmestaruuden, Mäkinen myhäili.

Tänakilla ja Lapilla oli ylimääräistä ohjelmaa perjantai-iltapäivän lenkillä. Tänakin Toyotan etupuskuri jäi vedenylitykseen, ja saman paikan jälkeen Lapin auto simahti hetkeksi sytytyshäiriön vuoksi. Mäkinen painotti, ettei keskittyminen saa herpaantua kahtena viimeisenä kilpailupäivänä.

– Olosuhteet ovat todella haastavat, täällä voi sattua mitä tahansa. Sääolosuhteetkin voivat vaihdella. Tilanne näyttää nyt hyvältä meidän kannalta, ja huomenna meillä on hyvät lähtöpaikat.

Toyota-kuljettajista Latvala on tiukimmin mukana voittokamppailussa. Hän vaanii kisaa johtavaa Mads Östbergiä 8,7 sekunnin päässä.

– Jari-Matti ajoi hyvän päivän, vaikka lyhyellä yleisöerikoiskokeella tuli pieni virhe. Sellainen voi sattua helposti yleisöpätkällä. Vielä on kaksi päivää jäljellä, ja hän voi tehdä huomenna vaikka mitä, Mäkinen luotti.

Lue myös nämä