Tade Lariolla riitti tilanteita Ranskassa – ”Harmi homma”

Taisko "Tade" Lario
Taisko "Tade" Lario vauhdissa. Kuva: Adrian Fernandez
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viime viikonloppuna Taisko ”Tade” Lario ja kartanlukija Tatu Hämäläinen starttasivat Peugeot 208 Rally Cupin osakilpailuun asvaltilla Ranskan Rodezissa. Rallye du Rouergue päättyi kaksikolta harmilliseen keskeytykseen.

– Lähdimme kisan vikalle erikoiskokeelle hyvällä syötöllä, meillä oli taistelu seitsemännestä sijasta käynnissä. Heti pätkän alussa meiltä meni eturengas rikki ja pysähdyimme vaihtamaan sen, kun kyseessä oli yli 30kilometriä pitkä pätkä. Jatkoimme matkaa, mutta emme päässeet edes puoliväliin, kun vaihdettu rengas hajosi.

– Oli pakko lopulta keskeyttää. Varapyörä oli ajettu loppuun jo edellisenä päivänä, eikä kestänyt ylimääräisiä kilometrejä. Vararenkaaksi ei ollut jäljellä enää uusia, kun kyseessä oli kisan viimeinen lenkki. Harmi homma, kun maali oli noin lähellä, Lario kertasi.

Kuumissa olosuhteissa ajetussa rallissa oli yli 200 erikoiskoekilometriä ja pyörien määrä rajattu kymmeneen. Lario aloitti rallin seitsemänneltä sijalta ja ajoi tasaisia aikoja, vaikka matkalle mahtui kaikenlaista pientä tapahtumaa.

– Hankalaa oli löytää sopiva rytmi ajoon. Pito vaihteli tiuhaan mustalla assulla ja pikkuvirheitä tuli paljon. Täysin puhtaita pätkiä emme saaneet ja kun yritystä oli, niin tilanteita riitti. Hyvää kokemusta saatiin silti ja päästiin ajamaan reilusti kilsoja noissa olosuhteissa. Tilanteista huolimatta pysyttiin tiellä eikä pyörähdetty missään, joten tiimikin oli tyytyväinen ehjään autoon, Lario kommentoi rallin tapahtumia.

Sarjassa Lario on nyt kahdeksannella sijalla ja junioreissa neljäntenä. Peugeot 208 Rally Cup jatkuu seuraavaksi soralla elokuun lopulla Terre de Lozere -rallilla.

Sarjan toinen suomalaiskuki Aki Sahila joutui myös keskeyttämään viikonloppuna.

Lähde: Taisko Larion tiedotus

Lue myös nämä

  • Uusimmat