”Tade” Lariolla kovat tavoitteet Ranskassa – ”Vauhtia ja yritystä meiltä löytyy”

Taisko Lario
Taisko Lario tositoimissa.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Peugeot 208 Rally Cup jatkuu Ranskassa tänä viikonloppuna. Taisko ”Tade” Lario on viivalla kartanlukijansa Tatu Hämäläisen kanssa.

Kauden neljäs osakilpailu Rallye du Rouergue ajetaan Rodezin ympäristössä perjantaina ja lauantaina. CHL Sport Auto -tallissa kilpaileva suomalaiskaksikko valmistautui kisaan ajamalla testit keskiviikkona.

– Testipäivä sujui hyvin. Ajoimme Rodezin alueella samanlaisella asvaltilla mitä itse rallissa ajetaan. Saimme hyvät säädöt autoon ja näimme myös, miten rengas kuluu näissä olosuhteissa. Ilman lämpötila on 33 astetta varjossa ja asvaltti reilusti yli 50 astetta auringossa. Pitkät, yli 30-kilometriset pätkät tulevat olemaan hankalia renkaiden osalta, Lario ennakoi.

Viikonloppuna ajetaan yhteensä kymmenen erikoiskoetta, joiden yhteispituuson runsaat 200 kilometriä. Tulevaa kilpailua varten Lariolla on selvät suunnitelmat.

– Tiet ovat nopeita ja heti avauspätkä on 35 kilometriä pitkä. Kovaa pitää mennä, mutta samalla huolehtia siitä, että renkaat kestävät. Tasaisia aikoja ilman virheitä, niin uskon, että ollaan korkealla. Vauhtia ja yritystä meiltä löytyy, sen voin luvata, Lario paaluttaa.

Tällä hetkellä Lario on sarjassa seitsemäntenä ja junioriluokassa neljäntenä. Edellisessä osakilpailussa Lariolle tuli keskeytys, mutta sarjan seitsemästä rallista vain viisi parasta lasketaan loppupisteisiin, joten kaikki on vielä mahdollista.

Kilpailussa on mukana myös Aki Sahila. Hänen ennakkotunnelmansa voit lukea täältä!

Mika Ojatalo

Lähde: Taisko Larion tiedotus

Lue myös nämä

  • Uusimmat