Tade Lario varmisteli avauspätkän – silti luokan nelostila

Tade Lario
Tade Lario vauhdissa Sakan MM-rallissa. Kuva: Bastian Roux.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Taisko Lario aloitti urakkansa Saksan MM-rallissa myöhään torstai-iltana reilun kahden kilometrin yleisöerikoiskokeella Saarbrückenin kaupungissa. Lario kellotti RC4-luokan viidenneksi kovimman ajan, mutta nousi tuloksissa neljänneksi espanjalaisen kanssakilpailijan varaslähdön myötä. 

– Oli kyllä tosi ahdas ja hankala pätkä täynnä betoniporsaita. Tultiin tosi varman päälle. Ei haluttu pilata kisaa ja vetää riskillä, kuten teki muun muassa WRC-kuski Kris Meeke, Lario kommentoi huoltoparkissa.

– Vähän kuitenkin yllätyin, että tuli eroa niin paljon. Kytkimellä joutuu tälläisellä pätkällä etuvetoisella pumppaamaan. Nyt katsottiin, kuka sitä kytkintä osasi käyttää, 21-vuotias helsinkiläinen rallilupaus jatkoi.

Luokkaa johtaa toinen suomalainen Jari Huttunen. Lario on reilun kahdeksan sekunnin päässä Huttusesta. Saksan MM-ralli on kuitenkin vasta alussa ja edessä on vielä liki 300 erikoiskoekilometriä.

– Perjantaina on sitten edessä ne klassikkopätkät viinitarhoissa. Siellä on varmasti mutaa tiellä, kun sadettakin on luvassa. Paljon on risteyksiä, joten pitää olla tosi hereillä, Tade mietiskeli.

– Toisaalta torstaina testiek:lla oli hyvin paljon mutaa tiellä ja siellä saatiin tosi hyvä aika. Uskon, että se kokemus auttaa meitä. Vinossa piti tulla siellä ja niin varmaan huomennakin, Lario vinkkaa.

Saksan MM-rallissa ajetaan perjantaina seitsemän erikoiskoetta. Kilpailu päättyy sunnuntaina.

Lue myös nämä

  • Uusimmat