Tade Lario Monte Carlon MM-rallista: Ehdottomasti me haetaan luokkavoittoa

Tade Lario vauhdissa.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Nuoren rallilupauksen Taisko ”Tade” Larion kausi 2018 alkaa huomenna torstaina käynnistyvällä Monte Carlon MM-rallilla. Lario lähtee kartturinsa Tatu Hämäläisen kanssa kovin tavoittein matkaan WRC3-luokassa. Kaksikon menopelinä toimii etuvetoinen Peugeot 208 R2. 

– Tämä on minun ensimmäinen kerta Montessa, mutta tavoitteet ovat silti kovat. Ehdottomasti me haetaan luokkavoittoa ja täyttä pistepottia, 22-vuotias helsinkiläinen sanoo.

– Fiilikset on mahtavat ennen kisaa. Koskaan aiemmin en ole päässyt viivalle tässä legendaarisessa kisassa. En malta odottaa, että päästään matkaan.

Monte Carlossa olosuhteet ovat varmasti kauden haastavimmat. Välillä kuljettajat joutuvat ajamaan kieli keskellä suuta lumen ja jään peittämillä vuoristoteillä. Samalla pätkällä seuraava osuus saattaa olla kuivaa asvalttia. Tämä vaatii kylmäpäisyyttä ja hyviä hermoja.

– Nyt on ollut aurinkoista, mutta viikonlopuksi povataan lumisadetta. Vastaan voi siis tulla mitä vaan. Etuauton merkitys korostuu, sillä olosuhteet voivat olla täysin toiset kuin nuotituksessa, Lario summaa.

– Viime viikolla ajettiin hyvät testit ja tutustuttiin Monten olosuhteisiin. Kaiken pitäisi olla kunnossa. Me halutaan heti kauden avauksessa paras mahdollinen tulos. Se vaatii ehjää ja kypsää kisaa, CHL Sport Auto -tallissa ajava Lario jatkaa.

Luokkavoitto on kova tavoite, sillä kaksivetoisia lähtee matkaan 39 kappaletta. Vaikka kaikki eivät MM-pisteistä aja, saa Lario painaa sukkaa syyläriin toden teolla. Heti torstaina edessä on piinkova haaste, sillä Monte Carlossa ajetaan kaksi erikoiskoetta pimeässä.

– Varsinkin se ykköspätkä torstaina on todella kimurantti. Ylhäällä vuorilla on lunta ja jäätä, mutta alhaalla todennäköisesti kuivempaa. Se on vähän niin kuin pienoiskoossa koko ralli, Lario toteaa.

Torstaina ajetaan Sisteronin liki 37 kilometrin mittainen avauserikoiskoe sekä 25 kilometriä pitkä Breziers. Ralli päättyy sunnuntaina.

Lue myös nämä