Tade Lario kipusi jälleen podiumille – mestaruustaisto säilyi elossa

Tade Lario. Kuva: Honza Fronek
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Helsinkiläinen rallikuljettaja Taisko ”Tade” Lario saavutti kauden neljännen palkintopallisijoituksen rallin MM-sarjan WRC3-luokassa sunnuntaina päättyneessä Walesin osakilpailussa. Lario ja kartanlukija Tatu Hämäläinen ajoivat maaliin kolmannella sijalla.

Peugeot 208 R2 -autoa ohjastava suomalaiskaksikko nappasi elokuussa Saksasta uran avausvoiton. Walesissa lukuisat rengasrikot veivät mahdollisuudet uusia saavutus. Luokan voittoon ajoi britti Tom Williams ennen Italian Enrico Brazzolia ja Lariota.

– Ei tietenkään voi olla ihan tyytyväinen, kun voittoa ei tullut. Kisan aikana sattuneet neljä rengasrikkoa söivät meidän mahdollisuudet ajaa ykkössijasta, CHL Sport Auto -tallissa ajava Lario summasi rallin päätteeksi.

– Vielä sunnuntaina meillä meni yksi takarengas mystisesti. Ei osuttu mihinkään, mutta niin vain rengas tyhjeni hitaasti. Muutenkin sunnuntaina oli vähän vaikea löytää ajorytmiä, kun keskityimme vain varmistelemaan kolmatta sijaa. Maaliin kuitenkin päästiin ja se on hyvä juttu.

Lario ja Hämäläinen osoittivat luokan pohja-ajoilla, että vauhti riittää. Omaan suoritukseensa suomalaisparivaljakko oli varsin tyytyväinen.

– Toki voiton lipeäminen harmittaa, mutta omaan suoritukseen voi olla ihan tyytyväinen. Ajo sujui mallikkaasti, eikä me tehty isompia virheitä, Lario totesi.

Suomalaiset nousivat WRC3-luokan MM-pisteissä toiseksi vain kolmeen pisteen päähän Ruotsin Emil Bergkvistiä. Larion MM-kausi päättyy lokakuun lopussa ajettavaan Espanjan osakilpailuun.

– Mestaruustaiston ratkeaminen jäi nyt päätöskisaan ja mikä sen parempaa. Siellä lyödään ihan kaikki likoon, Lario paaluttaa.

Lue myös nämä