Suomen MM-rallissa säväyttänyt Breen saamassa Hyundain WRC-auton toiseenkin MM-ralliin

Craig Breen
Craig Breen. Kuva: Helena El Mokni/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Irlantilaiskuljettaja Craig Breen näytti viime viikonloppuna ajetussa Suomen MM-rallissa, että häneltä löytyy yhä vauhtia.

Breen sai Hyundailta yhden MM-osakilpailun mittaisen sopimuksen, kun tiimin vakikuljettajista Sebastien Loeb ja Dani Sordo halusivat jättää Suomen rallin väliin. Breen oli heti loistavassa iskussa ja perjantain erikoiskokeiden jälkeen hän oli parhaana Hyundai-kuskina viidentenä.

Lauantaina Hyundain Andreas Mikkelsen nousi Breenin edelle, mutta irlantilaisen takana oli yhä tiimin ykköskuski Thierry Neuville. Sunnuntaina Breen päästi MM-tittelistä taistelevan Neuvillen edelleen ottamalla aikasakon. Breen sijoittui lopulta seitsemänneksi.

Breenin esitys oli niin vakuuttava, että hän päässee vielä toistamiseen tällä kaudella Hyundain WRC-auton rattiin. Motorsport News -lehden mukaan Breen ajaa Hyundain väreissä lokakuisessa Walesin MM-rallissa tiimitovereinaan Neuville ja Mikkelsen.

Katso alta kooste Suomen MM-rallin viimeisen erikoiskokeen tapahtumista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,274750″ ap mute ]

 

Hyundain tallipäällikkö Andrea Adamo ei vielä Jyväskylässä vahvistanut asiaa.

– Minulla ei ole sopimusta Craigin kanssa. Mutta kyllä, mahdollisesti saatamme mennä eteenpäin. Minulla on jo mielessä, mitä haluaisin tehdä. Olen tehnyt suunnitelman, kuka menee mihinkin ralliin. Suunnitelmassa on samankaltainen nimi kuin hänellä. Hän ansaitsee sen, Adamo sanoi lehdelle.

Breen putosi viime kauden jälkeen WRC-kuvioista, kun hän ei saanut jatkoa Citroenilta. Hän antoi Hyundaille vahvan näytön ensi kautta ajatellen.

– Elämän aikana ohi kulkee junia, ja jos olet fiksu, hyppäät kyytiin. Jos olet tyhmä, heität ne roskakoriin. Näimme Suomessa, kuka on fiksu ja kuka ei ole, Adamo muotoili.

Lue myös nämä

  • Uusimmat