Ott Tänakin edustaja neuvotteli Jyväskylässä Hyundain kanssa, mutta jääkö tähtikuski sittenkin Toyotalle?

Ott Tänak
Kaikki tiimit haluavat Ott Tänakin riveihinsä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan eittämättä kuumin nimi on tällä hetkellä Ott Tänak. Toyota-kuski ajoi Suomen osakilpailussa viime viikolla kauden neljännen voittonsa. 

Ykköstiloja voisi olla enemmänkin, mutta Yaris WRC on pettänyt virolaiskuskin muutamaan otteeseen. Tommi Mäkisen johtaman Toyotan lisäksi Tänakin perässä ovat myös valmistajien MM-sarjaa johtava Hyundai sekä hänen entinen työnantajansa M-Sport Ford.

Espanjalaislehti AS Diarion mukaan Hyundai on laittanut uuden vaihteen silmään Tänakin kosiskeluissa. Aviisin mukaan Tänakin edustaja, ex-rallitähti Markko Märtin keskusteli Suomen MM-rallin aikana Hyundai-pomo Andrea Adamon kanssa. Jutustelu tuskin koski Jyskälän rallissa vallinnutta tunnelmaa, vaan pikemminkin Tänakin tulevaisuutta.

Autosport uutisoi puolestaan torstaina, että Tänak saattaa sittenkin tehdä jatkosopimuksen Toyotan kanssa. Lehden mukaan Tänakin kontrahti lyötäneen lukkoon kahden viikon kuluttua ajettavan Saksan MM-rallin jälkeen.

Katso alta kooste Suomen MM-rallin viimeisen erikoiskokeen tapahtumista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,274750″ ap mute ]

 

Tänak kertoi aiemmin tänä vuonna, että haluaisi saada sopimusasiat kuntoon jo ennen Suomen rallia, mutta virolaistähti saapui Jyväskylään ilman sopimusuutisia. Selvää on, että ensi kauden työnantajan kilpailukyvyn lisäksi vaakakupissa painavat myös palkka-asiat.

– Vaikka aloitin neuvottelut ajoissa, tilanne on monimutkaisempi kuin ajattelin. Ei ole helppoa tehdä päätöstä nopeasti. Näyttää siltä, että siinä kestää vielä tovi. Toivottavasti asiat selviävät nopeasti. Minulla on yhä muutama tarjous pöydällä, Tänak sanoi Jyväskylässä.

Rallitoimittaja Miika Wuorelan Penkalla-lehdessä julkaistujen WRC-kuskien palkkatilastojen mukaan Tänak nettoaa kuluvasta kaudesta arviolta 1,5 miljoonaa euroa. Saman verran tuohta vuolevat myös tallikaveri Jari-Matti Latvala sekä Citroenin Esapekka Lappi, jotka eivät ole olleet lähelläkään Tänakin tasoa tänä vuonna.

Luultavaa on, että Tänak haluaa hilata palkkansa lähelle Citroenin Sebastien Ogierin palkkapussia, joka on muhkeat kuusi miljoonaa euroa vuodessa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat