Suomalaistoivo latasi kovan tavoitteen rallin MM-sarjaan

Lauri Joona kilpailee tänä vuonna rallin MM-sarjan kovatasoisessa WRC2-luokassa.
Lauri Joona
Lauri Joona. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Perjantaina varmistui, että Joona avaa MM-kautensa helmikuun puolivälissä Ruotsin rallista. Sastamalalainen kilpailee tänä vuonna WRC2-luokassa Toni Gardemeisterin johtaman TGS Motorsport -tiimin Skoda Fabia RS Rally2 -autolla.

Lue myös: Ruotsin MM-rallin osallistujalistalta paljastui kutkuttavia seikkoja – Rovanperä, Lappi ja kuusi muuta suomalaiskuskia mukana

Alkavalla kaudella Joonan kartanlukijana toimii Janni Hussi, jonka kanssa hän ajoi kaksi EM-rallia jo viime vuonna. Ennen Ruotsin rallia parivaljakko osallistuu Rovaniemellä Tunturiralliin, jossa he voivat hioa viimeisetkin yksityiskohdat kuntoon.

Kuuntele alta Rallipodin uusin jakso! Voit myös kuunnella sen Spotifystä. Podcastissa pääsevät ääneen Kalle Rovanperä, Esapekka Lappi ja Jari-Matti Latvala. Pistä Rallipodi seurantaan Spotifyssä! Juttu jatkuu upotuksen alla.

Joona janoaa menestystä rallin MM-sarjan kakkosluokasta.

– Pääfokus on täysin MM-sarjassa ja WRC2-luokassa. Luokan taso on varmasti tänä vuonna erittäin korkea, onhan mukana muutama pääluokassakin kilpaillut kuski.

– Viime vuonna kiersin jo muutamia osakilpailuja ja niistä on otettu oppi talteen. Nyt on tarkoitus lähteä ajamaan kovaa ja saavuttaa ek-pohjia ja mahdollisimman hyviä luokkasijoituksia. Nousujohteinen kausi ja kolmen nippuun on tähtäin, Joona linjaa tiedotteessaan.

Alkava rallikausi on 27-vuotiaalle Joonalle jo yhdestoista vuosi autourheilussa. Myös jokamiehenluokassa ja rallisprintissä uransa alkuaikoina kilpaillut Joona on rakentanut uraansa maltilla ja menestyksekkäästi.

Kun Joonalta kysytään ralliuran merkittävimpiä hetkiä, tulee vastaus kuin apteekin hyllyltä.

– WRC3-luokan mestaruus 2022 sekä ensimmäinen R5-luokan autolla tullut osakilpailuvoitto Pohjanmaa-rallissa viime vuonna. Ja ihan uran alkuvaiheilta ensimmäinen voitto nuorten luokassa. Kaikki ovat olleet tosi hienoja ja mieleenpainuvia hetkiä, varsinkin nuo kaksi ensimmäistä, kun on tehty pitkään töitä ja se palkitaan noin hienolla tavalla.

Ruotsin MM-ralli ajetaan 15.-18. helmikuuta. Tunturiralli eli Arctic Lapland -ralli on ohjelmassa pari viikkoa aiemmin 2.-3. helmikuuta.

Lauri Joona
Lauri Joonan ajama Skoda näyttää tältä. Kuva: Oinasneva Design

Lue myös nämä