Suomalaistoivo jahtaamaan huippusijaa EM-rallissa – ”Fiilis on todella hyvä”

Toni Herranen lähtee kartanlukija Mikko Lukan kanssa viikonloppuna uransa toiseen EM-ralliin.
Toni Herranen
Toni Herranen. Kuva: Toni Herranen Sports
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin EM-kausi jatkuu tänä viikonloppuna Latviassa ajettavalla Liepaja-rallilla. Vasta 18-vuotias Herranen kilpailee rallissa kaksivetoisten ERC4-luokassa.

Herranen debytoi EM-tasolla kesäkuisessa Puolan rallissa, jossa hän nappasi luokassaan komean kakkossijan. Herrasen edellinen SM-ralli päättyi Seinäjoella kaksi viikkoa sitten ulosajoon avauspätkällä, mutta auto saatiin nopealla aikataululla parsittua kasaan Latvian EM-koitosta varten.

Latviassa Herrasella on jälleen edessään uusi kokemus. Erikoiskokeet ovat Puolaan verrattuna kovavauhtisempia, mutta se sopii nuorelle suomalaiselle.

– Pätkät vaikuttavat todella makeilta. On aika nopeaa tietä kylläkin, mutta silti monipuolista. Kaikin puolin fiilis on todella hyvä, varsinkin kun viimeksi Puolassa kisa sujui niin hienosti, Herranen kertoo tiedotteessaan.

Vaikka nuorukaisen EM-debyytti sujui kaikilta osin erinomaisesti, jäi kakkossijasta vielä jotain hampaankoloon. Ranskalainen Laurent Pellier ratkaisi kisan hyväkseen viimeisellä erikoiskokeella ja vei voiton kymmenen sekunnin erolla Herraseen.

Nyt oululaisella on mainio paikka revanssiin Latvian vauhdikkailla teillä.

– Uskoisin, että taas ollaan hyvässä vauhdissa ja kärkipaikasta taistellaan. Kisa tulee olemaan varmasti tiukka, mutta olemme valmiina. Koetetaan nyt ottaa takaisin se, mikä Puolassa hävittiin viimeisellä pätkällä, Herranen hymyilee.

Liepaja-ralli starttaa lauantaina Talsin ympäristössä kuudella erikoiskokeella. Sunnuntaina on vuorossa vielä niin ikään kuusi pätkää Liepajan lähistöllä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat