Suomalaisnuorukainen selvitti ”kaatopeikon” – toinen perättäinen palkintosija rallin EM-sarjassa

Toni Herranen jatkoi kartanlukija Mikko Lukan kanssa viikonloppuna vahvoja otteita rallin EM-sarjassa.
Toni Herranen
Toni Herranen. Kuva: Toni Herranen Sports
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Latvian Liepājassa ja Talsissa ajettu junioreiden EM-sarjan kolmas osakilpailu oli Herraselle vasta uran toinen ralli EM-tasolla, sillä Espanjassa ajettuun avauskisaan suomalaiskaksikko ei osallistunut. Debyytti tapahtui Puolassa, josta irtosi luokan kakkossija.

Herrasen lähtökohdat viikonlopun kisaan olivat haastavat. Alla oli ulosajo Seinäjoen SM-rallista, ja auto saatiin kasaan aivan viime hetkillä. Ensimmäiset testivedot huolletulla autolla saatiin vasta rallin testi-erikoiskokeella perjantaina.

Tämä myös näkyi kilpailun avauspäivänä lauantaina. Luotto ajamiseen ei ollut ensimmäisillä erikoiskokeilla vielä paras mahdollinen, eikä Herranen ollut ajoonsa tyytyväinen. Ero kärkeen ehti kasvaa jo yli 20 sekuntiin.

– Vähän jopa hävettää ne pari ensimmäistä pätkää. Oli sellaista arpomista ajaminen ja varmasti se kaatokin vähän siellä takaraivossa kummitteli vielä, Herranen kommentoi.

Päivähuollon jälkeen ajorytmi oli kuitenkin jälleen hanskassa. Näille kaikille kolmelle pätkälle suomalainen ajoi komeasti luokkapohjat ja nousi rallissa toiselle sijalle.

– Iltapäivä meni jo suunnitelmien mukaan. Kolme pohja-aikaa ja saatiin hyvin eroa kärkeen kiinni.

Päätöspäivään lähdettiin erittäin jännittävästä takaa-ajoasemasta. Espanjalaiseen Oscar Palomoon oli eroa 14,7 sekuntia.

Sunnuntaina ajettiin viisi erikoiskoetta, joista neljällä ensimmäisellä ero kärkeen oli hieman kaventunut, mutta silti sitä oli vielä yli 11 sekuntia. Kamppailu oli läpi päivän hurjan tasaista, eikä ero Herrasen ja espanjalaiskaksikon välillä liikkunut oikeastaan suuntaan eikä toiseen. Maaliin tultiin lopulta myös samassa järjestyksessä. Luokassa kolmanneksi ajoi suomalaiskuski Benjamin Korhola.

Junior ERC -luokan toinen sija on 18-vuotiaalle Herraselle erinomainen tulos, kun ottaa huomioon kilpailun lähtökohdat. Kypsä ajaminen alun vaikeuksien jälkeen ja taistelu vielä kilpailun voitosta, osoittaa nuoren miehen itseluottamuksen olevan kunnossa. Seinäjoen kaato oli Herrasen uralla kuitenkin ensimmäinen isompi ulosajo.

Tulokseen myös Herranen on itse syystäkin tyytyväinen.

– Voittokin oli toki otettavissa, mutta tällä kertaa ei ihan riittänyt. Nyt hävittiin se siellä avauspäivän ensimmäisellä lenkillä. Hyvät fiilikset jäi kuitenkin viikonlopusta, oli kaikin puolin hyvä kisa ja saatiin hyvät pisteet taskuun. Auto myös toimi koko ajan 100-prosenttisesti, siitä iso kiitos vielä huoltomiehille. Tekivät taas uskomattoman hienoa työtä Seinäjoen kisan jälkeen, Herranen sanoo tiedotteessa.

– Sarjatilannekin näyttää nyt hyvältä. Tästä on hyvä suunnata katseet kohti Italiaa ja uran ensimmäistä asvalttikisaa. Sitä odotan suurella mielenkiinnolla, Herranen toteaa.

Rallin EM-sarja jatkuu 23.-24.7. Roomassa, Italiassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat