Quantcast

Eksoottinen maa palaamassa WRC-kalenteriin – ”Tilanteemme on erittäin suosiollinen”

Rallin MM-sarjan promootioyhtiö ja kansainvälinen autoliitto haluavat ensi kaudeksi WRC-kalenteriin yhteensä 14 osakilpailua.
Chilen MM-ralli
Jari-Matti Latvala Chilen MM-rallissa kaudella 2019. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Haluna on ajaa yhteensä kahdeksan kilpailua Euroopassa sekä kuusi kaukorallia Euroopan ulkopuolella. Australian MM-rallin ajauduttua vastatuuleen jatkanee Tyynenmeren alueen kisana tänä vuonna paluun kalenteriin tekevä Uusi-Seelanti. Myös Japani palaa tänä vuonna karkeloihin mukaan ja kisan paikka lienee varma myös ensi vuodeksi.

Samaa voidaan sanoa myös Kenian Safari-rallista, joka on nyt ajettu kahtena edellisenä vuonna Naivashan kaupungin alueella. Jäljelle jää siis vielä paikka kolmelle kaukorallille, jotka todennäköisesti ajetaan kaikki Amerikassa. Yhdysvallat saattaa palata mukaan jo tulevalla rallikaudella ja kaksi paikkaa on korvamerkitty Etelä-Amerikkaan.

Meksikossa on kova polte palauttaa MM-ralli takaisin Leonin kaupunkiin ja myös Argentiina sekä Chile ovat halukkaita järjestämään oman kisansa. Tuosta kaksikosta Argentiina on perinteinen rallimaa, kun taas Chilessä ajettiin historian ensimmäinen MM-ralli vuonna 2019, mutta sen jälkeen kisa peruttiin sekä koronapandemian että poliittisten levottomuuksien vuoksi.

– En voi antaa tarkkoja yksityiskohtia, mutta voin kertoa, että olemme erittäin suosiollisessa tilanteessa. Meillä on erittäin läheiset välit MM-sarjan promootioyhtiön kanssa. Olemme tehneet tarkan analyysin kisastamme pandemian aikana, Chilen MM-rallin nokkamies Felipe Horta kertoo MotorboxRadion sivuilla.

– Meidän selkeä tavoitteemme on palauttaa MM-ralli Chileen. Sitä varten teemme tiivistä yhteistyötä paikallishallinnon sekä BioBion läänin viranomaisten kanssa. Tietenkin kyseessä on budjetin rakentaminen, jota varten tarvitsemme jälleen yhteistyökumppaneita. Jos järjestämme MM-rallin uudestaan, on sen oltava parempi kuin ensimmäinen.

Horta kuitenkin vakuuttaa, että Chilessä rahoituspuoli on rakentunut hyvälle tasolle.

– Olemme nähneet, että sekä viranomaiset että sponsorit ovat innostuneita projektista. Meillä on myös maailman parhaat tiet. Kaikki nämä tekijät tekevät projektistamme entistä realistisemman, Horta hehkuttaa.

– Mikään ei kuitenkaan ole varmaa elämässä. Maailma on edelleen epävakaa ja epävarma. Sen takia meidän on tehtävä töitä älykkäästi sekä vastuullisesti. Korostan kuitenkin, että tilanteemme on erittäin suosiollinen.

Chilen MM-rallin pomo väläyttelee jopa ideaa neljästä kisasta Amerikassa.

– Jos Yhdysvallat tulee mukaan yhtälöön, on se minusta parasta, mitä meille voi tapahtua. Se lisää synergiaetuja. Olemme ehdottaneet, että Meksiko, Argentiina ja Chile voisivat muodostaa kokonaisuuden ja jos Yhdysvallat on mukana, Amerikan kiertue voisi alkaa tai päättyä Chileen, Horta muotoilee.

– Kun ehdotimme asiaa ensimmäisen kerran, sanottiin, että homma on mahdoton toteuttaa. Loppujen lopuksi idea on kuitenkin koettu hedelmällisenä.

Katso alapuolelta historian ensimmäisen Chilen MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä