Suomalaislupausta varten suuret suunnitelmat – ”Haluamme hänestä seuraavan WRC-tähden”

Jari Huttunen
Jari Huttunen ja Alain Penasse kättelevät sopimuksen merkiksi. Kuva: Hyundai Motorsport.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundai kaavailee suomalaiselle rallilupaukselle Jari Huttuselle kattavaa ohjelmaa ensi kaudeksi.

Hyundai pestasi syyskuussa 23-vuotiaan Huttusen kehitysohjelmaansa. Hyundai oli valinnut testeihinsä yhteensä 17 kuljettajaa, joista Huttunen valikoitui lopulta suurimman potentiaalin omaavaksi nuoreksi kuljettajaksi.

– Olemme seuranneet tarkasti WRC2-kuljettajia, MM-sarjan junioreita sekä kansallisten rallisarjojen kuljettajia. Tiesimme jokaisen kuljettajan kyvyt, mutta testeissä tuli myös todellisia yllätyksiä kuten Jari Huttunen, kun hän ajoi ensimmäistä kertaa Hyundain R5-autolla. Hän sanoi, että hän ajaa vasta ensimmäistä kertaa asvaltilla R5-autolla, mutta hän teki heti vaikuttavan ajan sadekelissä, Hyundai-pomo Alain Penasse kertoi WRC:n ralliradiolle.

Huttunen kilpaili tällä kaudella rallin EM-sarjassa, jossa hän sijoittui toiseksi alle 27-vuotiaiden junioreiden luokassa. Lisäksi hän osallistui Suomen MM-ralliin, jossa hän ajoi huikeaan voittoon WRC2-luokassa.

Ensi kaudella Huttunen pääsee ajamaan säännöllisesti rallin MM-sarjassa WRC2-luokan pisteistä. Lisäksi hän osallistuu tiiviisti Hyundai i20 R5 -auton kehitystyöhön.

– Emme ole vielä päättäneet, mihin ralleihin hänet ilmoitetaan ensi kaudella. Satelliittitiimi ajattaa Huttusen autoa. Hän ajaa kehitystestejä R5-autolla, ja varmuudella valitsemme hänelle seitsemän tai kahdeksan MM-rallia WRC2-luokassa, Penasse sanoi.

– Lisäksi meillä on massiivinen testiohjelma häntä varten, noin 20 päivää. Haluamme, että hän on hyvin valmistautunut jokaiseen ralliin. Haluamme kehittää hänestä seuraavan WRC-tähden ja pääsevän sille tasolle, jolla voimme päättää, pystyykö hän ottamaan seuraavan askel, Penasse lisäsi.

Huttunen kilpailee Hyundain R5-ajokilla ensimmäisen kerran jo ensi viikolla järjestettävässä Walesin MM-rallissa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat