Suomalaislupaus ylsi huimaan tulokseen Toyotan uudella ralliautolla – ”Muutama hölmöily siellä oli”

Lahtelainen Sami Pajari ajoi komean kilpailun Ruotsin MM-rallissa.
Sami Pajari
Sami Pajari. Kuva: Rallypixels
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

22-vuotias Pajari oli yleiskilpailussa kuudes ja sijoittui kovatasoisessa WRC2-luokassa toisella tilalle. Isäntämaan Oliver Solbergin kyytiin Pajarilla ei ollut asiaa, mutta kilpaa piti ajaa koko viikonlopun ajan.

Luokan kakkostila heltisi lopulta vain 2,5 sekunnin erolla ennen virolaista Georg Linnamäetä, joka ajaa suomalaisen tavoin uudella Toyotan Rally2-autolla.

– Kyllä joutui ihan ajamaan. Oli yllättävän liukas tuo viimeinen pätkä. Oletin, että meillä olisi ollut paremmat renkaat ja pitoa olisi ollut enemmän. Pari paikkaa valui vähän leveäksi, niin alkoi jo tuntumaan, että niinköhän se kaula riittää, mutta riitti tällä kertaa. Tosi hyvä fiilis, Pajari summasi kisan jälkeen.

– Yleensä Ruotsin ralli ei ole näin haastava. Perjantaina oli lumimyrskyä ja eilen renkaiden kanssa kikkailua, se oli vaikeaa. Melkein tänään oli ainoat pätkät, että ajettiin täysillä alusta loppuun. Muutama hölmöily siellä oli, missä menetettiin turhia sekunteja viikonlopun aikana, mutta kokonaisuutena kaikesta huolimatta tosi huikea fiilis.

Voittajan kyytiin Pajarilla ei ollut asiaa. Eroa Solbergiin tuli lopulta minuutti ja 19 sekuntia.

– Toki olisin halunnut olla lähempänä Oliveria, mutta hän on todella vahva täällä. Se on vaan pakko myöntää. Heti siinä seuraavana pitää muistaa, että tämä on ehdottoman hyvä tulos. Viime vuonna olimme kolmansia ja nyt toinen. Ensi vuodelle jää vielä parannettavaa, Pajari mietti.

– Jyväskylässä olimme yleiskilpailussa viime vuonna seitsemäs ja nyt kuudes, joten parannusta siihenkin.

Toyotan uusi Rally2-auto osoitti parempaa suorituskykyä Ruotsissa kuin kauden avanneessa Monte Carlon osakilpailussa. Pajarin ja Linnamäen jälkeen Roope Korhonen ja Mikko Heikkilä miehittivät samalla kalustolla seuraavat sijat.

– Olihan siellä itselläkin eilen jokunen pohja-aika. Kyllä se vauhti on olemassa, mutta totta kai vielä pitää kehittää ja kehittyä. Olemme kuitenkin hyvällä pohjalla ja siihen olen ehdottoman tyytyväinen. Meidän toinen sija muutkin Toyotat olivat hyvillä sijoilla, niin sekin lupailee hyvää, Pajari summasi.

– Monte oli ihan erilainen kisa ja siellä oli korostetusti ideana päästä maaliin ehjänä. Täältä jo osasi odottaa podium-sijoitusta, mutta onhan tuo toinen sija ehdottoman hyvä juttu. En voi sanoa, että varovaisesti olisi ajettu. Ei mitään ihan hulluja yrityksiä ollut kuitenkaan.

Linnamäe antoi kehuja suomalaiselle. Ensimmäisen palkintosijansa kyseisessä luokassa ajanut virolainen pisti kaiken likoon, mutta Pajari pysyi sunnuntaina edellä.

– Hän sanoi ajaneensa aamun niin kovaa kuin ikinä pystyi, etenkin toiseksi viimeisen pätkän. Hän tuli maaliin ja jos ymmärsin oikein, niin sanoi, että nyt tuli tosi hyvin, mutta silti voitin. Hän sanoi vaan, että hienosti vedetty. Kyllä se oli hyvin lähellä täydellistä suorittamista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat