Suomalaislupaus pikakommenuksella WRC-testiin, mutta tulevaisuus auki: ”Tilanne näytti hyvältä”

Jari Huttunen. Kuva: Jordi Rierola/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suomalaisella rallilupauksella Jari Huttusella ei ole ensi kaudeksi varmaa ajopaikkaa rallin MM-sarjasta.

Huttunen kuului päättyneellä kaudella Hyundain tehdastiimin kehitysohjelmaan ja kilpaili MM-sarjan WRC2-luokassa Hyundai i20 R5 -autolla. Huttunen, 24, ajoi parhaimmillaan luokassaan toiseksi Suomen MM-rallissa ja sijoittui WRC2-loppupisteissä kahdeksanneksi.

Huttunen testasi syksyllä Hyundain WRC-autoa Espanjassa, ja siitä lähtien spekuloitiin, voisiko Huttunen päästä ajamaan WRC-kalustolla muutamassa osakilpailussa ensi kaudella. Tilanne vaikeutui huomattavasti keskiviikkona, kun Autosport uutisoi Hyundain tehneen sopimuksen Sebastien Loebin kanssa. Tietojen mukaan Loebin sopimus julkistetaan torstaina.

Huttusen managerina toimii rallin kaksinkertainen maailmanmestari Marcus Grönholm, joka antoi Hyundain johtoportaalle Loebin puhelinnumeron.

– Ei olisi pitänyt antaa Loebin puhelinnumero, Grönholm naurahti, kun Rallit.fi tiedusteli inkoolaiselta Huttusen tulevaisuudesta.

– Jarin tilanne Hyundailla näytti tosi hyvältä puolitoista kuukautta sitten. Mutta sitten Hyundai ei voittanut mitään – heillä jäi luu käteen, kun Tommi (Mäkinen) vei merkkimestaruuden (Toyotalle), ja kuljettajienkin mestaruus lipesi heiltä. Silloin aavistin, että ensi vuonna (Hyundai) ei voi satsata junioriin, vaan nyt pitää voittaa. Tuossa on lopputulos, jos Loeb on nyt tulossa, Grönholm lisäsi.

Grönholm paljasti, että Loeb-uutisesta huolimatta Huttunen lähti pikakomennuksella testaamaan Hyundaita tällä viikolla.

– He soittivat tiistaina Jarille, ja hän on tänään (keskiviikkona) ajamassa WRC-autolla jotain testiä. Hän on hoitanut hommansa hyvin, ja he ovat olleet tyytyväisiä häneen. Mutta sitä en vielä tiedä, saako hän ajaa kisoja tai mitä hän tekee. Kyllä nämä asiat selviävät, mutta on kestänyt vähän liian pitkään, Grönholm totesi.

Lue myös nämä