Suomalaislupaus Pietarisella ensimmäinen MM-ralli ulkomailla – ”Toivotaan, että ollaan kärjessä”

Eerik Pietarinen
Eerik Pietarinen. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suomalaislupaus Eerik Pietarinen aloittaa MM-kautensa torstai-iltana, kun Ruotsin MM-ralli käynnistyy lyhyellä yleisöerikoiskokeella.

Viime kaudella rallin SM1-luokan Suomen mestaruuden voittanut Pietarinen ajaa tällä kaudella ainakin neljä MM-rallia Toni Gardemeisterin tiimin Skoda Fabia R5 -autolla. Vaikka alla on yksityistiimin ajokki, tuusulalainen edustaa Ruotsissa Skodan tehdastiimiä, jolle hän yrittää saalistaa uuden WRC2 Pro -luokan pisteitä yhdessä Kalle Rovanperän kanssa.

Pietarisen ura on edennyt vauhdilla viime vuosien aikana. Taskussa on Suomen mestaruus myös SM2-luokasta sekä WRC2-luokkavoitto viime kesän Suomen MM-rallista.

Ruotsissa Pietarinen pääsee kovaan seuraan. WRC2- ja WRC2 Pro -luokissa kilpailevat muun muassa WRC-konkari Mads Östberg, rallicrossmestari Johan Kristoffersson, norjalaistoivo Ole Christian Veiby, venäläislupaus Nikolai Grjazin sekä suomalaiset Rovanperä, Jari Huttunen ja Emil Lindholm.

– Yritetään ajaa hyvin ja toivotaan, että ollaan kärjessä. Täällä on varmaan kahdeksan R5-kuskia, jotka voivat ajaa pohja-aikoja. Taso on tosi kova, Pietarinen sanoo.

Tänä vuonna Pietarisen päätavoitteena on kerätä kokemusta MM-sarjasta, mutta Ruotsissa hän ei aio säästellä.

– Kyllä täällä pitäisi ajaa ihan kunnolla kilpaa. Ei se hyödytä mitään, jos vain ajelee läpi.

Värmlannissa on ollut poikkeuksellisen lämmin sää viime päivien aikana. Alkuviikosta paukkui pakkanen, mutta kahtena viime päivänä elohopea on noussut lähemmäksi kymmentä plusastetta. Tämä tarkoittaa sitä, että tielle nousee rutkasti soraa rallikaravaanin kiertäessä erikoiskokeita.

– En ole hirveästi ajanut tällaisissa olosuhteissa. Ei ole varmaan koskaan ollut noin paljon soraa, mitä oli nyt testipätkällä. Pito oli järkyttävän hyvä. Pitää uskaltaa ajaa ja luottaa siihen, että pito on kova ja mutkanopeudet ovat aika paljon kovemmat, Pietarinen kertoo.

Lue myös nämä

  • Uusimmat