Suomalaislupauksella oman ”rallihistorian hienoin päivä” – SM-sarjan kärkikuskikin kävi arvioimassa menoa

Jooa Iivari saa tänä viikonloppuna tulikasteensa rallin SM-sarjan SM1-luokassa.
Jooa Iivari
Jooa Iivari. Kuva: Eine Tahko
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viime viikolla 19 vuotta täyttänyt Iivari kilpaili talvikaudella SM2-luokan puolella, mutta perjantai-iltana käynnistyvässä Länsirannikon SM-rallissa hän lähtee taistelemaan ensimmäistä kertaa pääluokan pisteistä.

Iivarin kilpurina on Skoda Fabia R5, jolla hän ajoi testin tutuilla teillä viime viikonloppuna.

– Lauantai oli minun rallihistoriani hienoin päivä tähän asti, huippuauto on tuollainen R5. Tajuttoman hieno auto ajaa kaikella tapaa, ja alusta on todella huikea, Iivari hehkuttaa tiedotteessaan.

– Oli hienoa laskea menemään, kun pitoa on niin paljon, että ei tarvitse kuin asettaa auto oikeaan kulmaan ennen mutkaa.

Testipäivä sattui olemaan myös Iivarin syntymäpäivä, jonka kunniaksi hän tarjosi kyydityksiä Skodalla paikalla olleille. Iivarin vauhtia pääsi arvioimaan muun muassa SM1-luokan tämän hetken ykköskuljettaja.

– Hauska hetki oli, kun imitaattori Matti Peltola tuli kyytiin ja meinasi miehellä siinä jo huonon olonkin pukata. Sen sijaan kyydissä käväissyt Roope Korhonen pystyi antamaan ammattimiehen neuvoja ja vinkkejä, kuinka auton potentiaalia hyödyntää parhaiten, Iivari sanoo.

Turun ympäristössä ajettava Länsirannikon ralli käynnistyy perjantai-iltana kahdella asvalttipätkällä. Lauantain kattauksessa on kuusi soraerikoiskoetta.

– Innolla odotan, kun nuotin jälkeen perjantaina saa laittaa ajokamat päälle ja lähteä kohti avauspätkää. Toivotaan, että keli on hieno ja tiet kääntyileviä, sekä yleisö löytäisi penkalle runsain joukoin, Iivari tunnelmoi.

Lue myös nämä