Suomalaiskuskin rallikausi saattoi päättyä hurjaan ulosajoon

Ville Pynnönen
Ville Pynnönen. Kuva: Jaska Nuora
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jyväskyläläinen rallikuljettaja Ville Pynnönen koki kovia viikonloppuna ajetussa Latvian EM-rallissa.

Ensimmäistä kertaa ulkomailla kilpaillut Pynnönen ja kartanlukija Kari Kallio joutuivat hurjaan pyöritykseen viimeistä edellisellä erikoiskokeella Liepaja-rallissa. Skoda Fabia R5 sinkoutui volttisarjaan kovavauhtisen mutkan mentyä leveäksi.

– Mutkaan tultaessa kävi nopeasti selväksi, että nyt oli vauhtia kymppi liikaa renkaiden kulumiseen nähden. Perä iski vastapenkkaan, ja sen jälkeen pyörittiin vauhdikkaasti kohti vasemmalla puolella tietä sijainnutta lampea – onneksi kuitenkaan sinne päätymättä, Pynnönen kertoi tiedotteessaan.

– Mutkassa vauhtia oli noin 135 km/h, ja videolta laskettiin, että 5,5 volttia pyörittiin. Vieläkin niskat tuntuvat aika jäykiltä, Pynnönen lisäsi.

Lue myös: Suomalaiskuljettaja ajoi rajusti ulos EM-rallissa, auto oli päätyä lampeen (video) – ”Sentään ei tarvinnut uida”

Pynnönen ja kartanlukija Kallio eivät saaneet vakavia vammoja tällissä, mutta Toni Gardemeisterin tiimin Skoda kärsi heidänkin edestään. Pynnösen koko loppukausi on vaakalaudalla Liepaja-rallin ulosajon vuoksi.

– Skoda Fabia R5:n kori koki melkoisen kovia, ja ainakin Kouvola tulee liian pian. Voi olla aivan mahdollista sekin, että meidän kautemme päättyi nyt tähän, Pynnönen totesi.

Rallin SM-kauden kaksi viimeistä osakilpailua ajetaan syyskuussa Kouvolassa (4.-5.9.) ja Seinäjoella (25.-26.9.).

Lue myös: Suru-uutinen Unkarista: kokenut kartanlukija sai surmansa rallissa

Lue myös: Latvian EM-rallissa hurjia volttisarjoja (videot)

Lue myös nämä

  • Uusimmat