Mika Karppasen ralliura oli päättyä täystuhoon viime syksynä – nyt edessä uusi yritys MM-rallissa

Mika Karppanen
Mika Karppanen. Kuva: Jani Salonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Mika Karppanen tavoittelee syyskuun alussa unelmaansa, kun hän starttaa Viron MM-ralliin.

Karppasen piti juhlia viime syksynä näyttävästi viisikymppisiään Katalonian MM-rallissa. Karppasen kisa sai näyttävän päätöksen, joka oli kaikkea muuta kuin ratkiriemukas.

– Espanjassa olimme vuosi takaperin viivalla, ja hommat siellä päättyivät auton täystuhoon. Tuli nieli auton ja harrastaminen oli loppua siihen. Siitä saakka on kuitenkin kaihertanut, että vielä MM-osakilpailu ajetaan maaliin saakka, Karppanen kertoo tiedotteessaan.

Mika Karppanen
Mika Karppasen Citroen oli rujon näköinen palon jälkeen. Kuva: Aki Hietavala

Karppanen suunnitteli starttaamista tämän kesän Suomen MM-ralliin, joka jouduttiin lopulta perumaan koronapandemian vuoksi. Heinäkuussa tuli puolestaan tieto, että Viro saa isännöitäväkseen MM-rallin syyskuussa.

Karppanen laittoi tiiminsä kanssa pyörät välittömästi pyörimään ja aloitti valmistautumisen uuteen yritykseen MM-tasolla.

– Kävimme juuri ajamassa nolla-auto keikan Nivalassa, jossa keskityimme lähinnä rengaskulumaan ja nuotin hienosäätöön. Sen lisäksi autoon tehdään vielä joitain kansainvälisen kilpailun vaatimusten mukaisia juttuja turvallisuuspuolelle, muutoin asioiden pitäisi olla kunnossa, Karppanen sanoo.

Mika Karppanen
Mika Karppasen kalustona on nyt Citroen DS3 R5 -auto. Kuva: Jani Salonen

Karppanen on päivittänyt ajokalustonsa R5-luokituksen Citroen DS3:een. Rinnalla on myös uusi kartanlukija, Anne Heinonen.

– Viroon lähdetään ajamaan omaa kisaa ja tuodaan auto ehjänä kotiin. Siinä reseptiä kerrakseen, jolla varmistuisi myös SM-sarjan päätökseen lähteminen, Karppanen suunnittelee.

Lue myös: Viron MM-rallin osallistujalista julki – neljä suomalaista starttaa kisaan WRC-autolla

Lue myös nämä

  • Uusimmat