Suomalaiskuskin osallistuminen MM-ralliin peruttiin yllättäen – ”He eivät kertoneet, miksi näin kävi”

Jari Huttunen
Jari Huttunen. Kuva: Jordi Rierola/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari Huttunen koki ison pettymyksen voitokkaan Belgian MM-rallin jälkeen, kun Hyundain tiimi veti yllättäen kiuruvetisen ilmoittautumisen pois seuraavasta Kreikan rallista.

27-vuotias Huttunen ei tiennyt, miksi legendaarisessa Akropolis-rallissa vain Oliver Solberg pääsee ajamaan tiimin uudella Rally2-autolla.

– En minä tiedä, mistä se johtuu. He vain ilmoittivat, että se on peruttu minun osaltani. En osaa sanoa, mikä siinä oli syynä, Huttunen harmitteli Rallit.fille.

Viime viikonlopun Belgian MM-rallissa Solberg joutui keskeyttämään kokonaan kärsittyään lähes koko kisan ajan ohjaustehostinviasta. Myös Huttusella oli sama ongelma, mutta suomalaiskuski pääsi maaliin saakka voittaen WRC2-luokan.

– Ei niihin siellä Belgiassa mitään sen isompaa tullut, miksi ei voisi ajaa Kreikassa. Eivät he kertoneet, miksi näin kävi.

– Ohjaustehostin meni itselläkin kaksi tai kolme kertaa ja sitten rengasrikot päälle. Hirmu pieni se meidän ongelma on, miksi se ohjaustehostin reistailee. Tässä vaiheessa kautta sille ei vaan oikein voi tehdä mitään.

Huttunen sai vähän balsamia haavoilleen, kun mies pääsee ajamaan ensi viikon Tshekin EM-rallin italialaisessa BRC Racing -tiimissä. Tarkoituksena on jatkaa intialaisen MRF-rengasyhtiön kehitystyötä, jota ovat aiemmin tehneet muun muassa Emil Lindholm ja Paolo Andreucci.

– Hyundain kautta tuli tämä homma. Kyllähän ne kieltämättä MM-rallit ovat kuitenkin niitä kisoja, mitä haluaisin ajaa.

– Vaikea sanoa mitään tavoitetta. Yleensä siellä on EM-ralleissa varsinkin asvaltilla todella kova taso. Tiimikin on sillä tavalla vähän uusi, että en ole heidän kanssaan varmaan kahteen tai kolmeen vuoteen ajanut.  Mielenkiintoista myös nähdä, minkälainen MRF:n rengas on.

Huttunen ajanee seuraavan kerran WRC2-pisteistä tutuissa maisemissa. Ensi kauden osalta suunnitelmat ovat auki.

– Suomi on todennäköisesti seuraava MM-ralli. Se on tiedossa, mutta jos se kerta tällaista on, niin mistä sitä tietää. Todennäköisesti kuitenkin olen siellä mukana, Huttunen summaa.

– Ensi kauden osalta ei ole mitään varmuutta mihinkään suuntaan.

Katso alapuolelta sunnuntain huippuhetket Belgian MM-rallissa WRC2-luokan osalta. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,385586″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat