Quantcast

Jari-Matti Latvalalta erittäin positiivinen viesti Esapekka Lapille – ”Silmissämme vahvin vaihtoehto”

Jari-Matti Latvala ja Esapekka Lappi
Jari-Matti Latvala ja Esapekka Lappi vuonna 2019. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan WRC-rallitiimissä saatetaan nähdä ensi kaudella kaksi suomalaista kuljettajaa.

Toyota ei ole vielä virallisesti tehnyt sopimusta yhdenkään kuljettajan kanssa ensi kaudesta. Tällä hetkellä vaikuttaa kuitenkin varmalta, että Kalle Rovanperä ja Elfyn Evans jatkavat tiimin kokopäiväisinä kuljettajina.

Lisäksi kahdeksatta maailmanmestaruuttaan jahtaava Sebastien Ogier ajaa hyvin todennäköisesti valikoiduissa MM-ralleissa kaudella 2022. Toyota etsii parhaillaan kuljettajaa, joka ajaisi Toyota Yaris WRC -autolla ne kilpailut, jotka Ogier jättää väliin.

Viime kauden jälkeen ilman WRC-tallipaikkaa jäänyt Esapekka Lappi on lähellä Toyota-sopimusta.

– Jos katsotaan tuloksellisesti, ja miten kausi on mennyt muiden kuljettajien osalta, Esapekka on silmissämme se vahvin vaihtoehto, Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala myöntää Rallit.fille.

– Mutta mitään päätöksiä ei ole tehty tämän asian suhteen, eikä sopimuksia ole allekirjoitettu. Kuviot ovat edelleen auki.

Lappi on osallistunut tällä kaudella kahteen MM-ralliin, joista molemmista hän nappasi komeat voitot WRC2-luokassa. Hän antoi hyvät näytöt myös viime viikonloppuna Lahden SM-rallissa, kun hän ajoi SM2-luokituksen Toyota Yaris N5 -autolla seitsemänneksi yleiskilpailussa.

Toyota lyö asiat lukkoon siinä vaiheessa, kun Ogierin ensi kauden ohjelma on tarkalleen tiedossa.

– Ogier sanoi itse (viime viikonlopun Belgian MM-rallin yhteydessä), että hän haluaisi saada lopullisen kisakalenterin. Tässä vaiheessa hän ei osannut sanoa sen tarkemmin ohjelmastaan, Latvala kertoi.

– Mutta Monte Carlon ralli on selvä, siellä hän haluaa ajaa. Ogier on myös ilmaissut sen, että Ruotsi ei ole hänelle kiinnostava kilpailu. Sen verran tiedämme tästä asiasta.

Katso alapuolelta Belgian MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,385507″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat