Suomalaiskuskilla vaiherikas debyytti MM-asvalttirallissa – ”Seuraavaksi odotellaan pikkujouluja”

Mikko Heikkilä
Mikko Heikkilä. Kuva: Honza Fronek
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Mikko Heikkilä selvitti sunnuntaina tiensä maaliin Katalonian MM-rallissa lauantain ulosajon ja keskeytyksen jälkeen.

Epäonninen viikonloppu toi  kuitenkin nurmijärveläiskuljettajalle paljon oppia asvaltilla ajamisesta. Heikkilä on myös tyytyväinen erikoiskoeaikoihinsa, sillä ajoihan 29-vuotias suomalaiskuski ensimmäistä kertaa kilpaa asvaltilla.

Perjantaina rengasrikon ja lauantaina keskeyttänyt Heikkilä ajoi sunnuntain viimeisen ajopäivän superrallisäännön turvin.

– Oli todella kiva, että päästiin ajamaan vielä tänään ja kerryttämään kilometrejä. Todella iso kiitos TGS:n tiimille siitä. Pojat tekivät todella hienoa työtä, Heikkilä kiitteli

Heikkilän Katalonian MM-ralli ei mennyt nurmijärveläisen suunnitelmien mukaan, mutta positiivisia asioita asvalttidebyytistä oli löydettävissä.

Tuloksellisesti täältä ei jäänyt oikeastaan paljoakaan käteen, mutta opimme valtavasti asvalttiajosta. Puhuimme Topin (kartanlukija Luhtinen) kanssa ennen viimeistä erikoiskoetta, että jos voisimme aloittaa rallin perjantaina uudestaan, niin tekisimme monta asiaa eri tavalla ajamisen sekä auton säätämisen suhteen, Heikkilä sanoi.

– Erikoiskoeajat virheettömillä pätkillä olivat hyviä, ja se antaa toivoa vauhdin nousemisen suhteen, mikäli päästään vielä asvaltilla ajamaan. Suoritukseen kokonaisuutena en kuitenkaan ole virheiden takia tyytyväinen.

Heikkilän vuosi 2021 on sisältänyt tuloksellisesti SM1-luokan hopeamitalin sekä kaksi kolmatta ja yhden toisen sijan WRC3-luokassa. Espanjan MM-rallin toteutuminen oli nurmijärveläiselle iso askel, ja se eikä koko kausi olisi toteutunut ilman yhteistyökumppaneiden laajaa tukea.

– Älyttömän isot kiitokset kaikille, jotka olivat mukana toteuttamassa Espanjan kisaa vielä tähän kauden loppuun. Oli valtavan hieno juttu, että päästiin asvalttia ajamaan. Myös koko kaudesta todella isot kiitokset yhteistyökumppaneille, TGS:n tiimille sekä muille, jotka ovat tukeneet ja auttaneet koko vuoden ajan, Heikkilä kiitteli.

– Vuoteen mahtui hyviä ja huonoja hetkiä ja osa tavoitteista täyttyi ja osa jäi täyttymättä. Kokonaisuutena olen tyytyväinen, ja vielä kerran kiitoksia kaikille. Odotellaan pikkujouluja seuraavaksi ja suunnitellaan ensi vuotta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat