Quantcast

Jussi Lindberg ajoi historialliseen voittoon uudella Rally3-autolla

Jussi Lindberg
Toni Nuikka, Jussi Lindberg ja Ford Fiesta Rally3. Kuva: Jarno Saari
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Porvoolaisen Jussi Lindbergin kolmas kilpailu tuliterällä Ford Fiesta Rally3 -autolla päättyi viime lauantaina komeaan voittoon F-Cup -rallisarjan osakilpailussa Orimattilassa.

Kyseessä oli samalla myös ensimmäinen yleiskilpailun voitto Rally3-autolle Suomessa.

– Erittäin hyvältä tuntuu. Tämä oli myös ensimmäinen yleiskilpailun voitto niin itselle, kuin kartturin paikalla tuuranneelle Tonille (Nuikka), Lindberg iloitsi.

– Pitkillä suorilla meinasi tulla vielä tiukkaa yleiskilpailun voitosta, kun huippunopeus ei ole ihan samaa luokkaa monien muiden autojen kanssa. Teknisimmillä osuuksilla pystyttiin ajamaan hyvin kilpaa.

Lindberg debytoi Rally3-auton ratissa kesäkuun Pohjanmaa-rallissa, ja toinen esiintyminen tapahtui elokuussa Askolan Granit-rallissa. Miehen mukaan auton kanssa on tapahtunut edistystä.

– Autosta on jäänyt hyvä fiilis, kun ollaan päästy oikeasti eteenpäin niin alustan toimivuudessa, kuin tuloksissakin. Tästä kuuluu suuri kiitos auton omistajalle, Janne Lillqvistille, joka miettii ja kokeilee erilaisia ratkaisuja auton suhteen.

Tällä kaudella Lindberg nähtiin viivalla ainoastaan kahdessa SM-rallissa. Ensi vuodelle on tähtäimessä täysi kausi kyseisellä Ford Fiesta Rally3:lla.

– Kyllä ensi vuonna on suunnitelma ajaa täysi SM-sarja kyseisellä autolla, ja sen eteen työt on jo aloitettu.

– Kuluneesta kaudesta kiitos kaikille tukijoille, yhteistyökumppaneille sekä kauden aikana mukana olleille. Ajojen osalta kausi sai hienon päätöksen, mutta ensi viikonloppuna käyn vielä kartturoimassa Kallion Jesselle Jari-Pekka Rallissa, Lindberg kertoo.

Orimattila-ralli, yleiskilpailun tulokset: 

1. Jussi Lindberg  Ford 33.39,00
2. Jarkko Ojala   BMW   +1,5
3. Ville Hanhisuanto BMW   +11.8
4. Jaakko Lavio   Subaru +20,6
5. Jaakko Ollikkala BMW   +32,3
6. Marko Haapsaari  BMW   +50,2
7. Ilmo Lario    BMW   +59,0
8. Markus Hellström Volvo +1.10,0

Lue myös nämä

 • Uusimmat