Suomalaiskuskilla helteinen ralliurakka Italiassa – ”Näytetään muille, miten ajetaan”

Markus Manninen ja kartanlukija Teemu Sillanpää tavoittelevat huippusijoitusta GR Yaris Rally Cup -sarjan toisessa osakilpailussa, joka ajetaan viikonloppuna Alba-rallin yhteydessä Italiassa.
Markus Manninen
Markus Manninen. Kuva: Toyota Motor Italia
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toista vuottaan italialaisessa rallisarjassa kilpaileva Manninen sai toukokuussa loistavan startin kaudelleen ajettuaan kolmanneksi Targa Florio -rallissa Sisiliassa. Avauskisassa haasteena oli erityisen liukas asvaltti, mutta Pohjois-Italiassa akaalainen pääsee ajamaan niin sanotuilla tavallisilla pikiteillä.

– Tämä kisa on meille taas uusi tuttavuus. Viime vuonna valmistauduin tähän ralliin, mutta silloin kauden alku siirtyi Roomaan, Manninen kertoo.

Sarjassa ajetaan tänä vuonna yhteensä kuusi osakilpailua. Manninen on asettanut tavoitteekseen mestaruuden, joten Piemonten alueelta on haussa hyvät pisteet.

– Tavoitteena on maksimoida oma suoritus. Nyt olemme tutummalla pinnalla, joten koetetaan ottaa hyvä sijoitus. Reitti näyttää siltä, että se voisi sopia meille hyvin, Manninen ennakoi.

– Tähän ralliin on paljon parempi lähteä kuin edelliseen, sillä viime kisan perusteella tietää paremmin, miten auto toimii ja käyttäytyy. Yritetään saada testipätkällä muutama hyvä veto ja auto istumaan hyvin käteen. Tietenkin lähdemme taistelemaan ihan voitosta.

Alba-ralli käynnistyy perjantaina. Aamulla ranteet notkistellaan testierikoiskokeella ja alkuillasta ajetaan ensimmäinen lyhyt erikoiskoe.

Lauantaina edessä on täysi päiväpuhde: kaikkiaan kahdeksan erikoiskoetta, joille kertyy yhteismittaa lähes 120 kilometriä.

– Lauantaina saa ajaa oikein kunnolla, Manninen myhäilee.

Suomalaiskaksikkoa ei juurikaan haittaa, että juhannusviikonloppu vierähtää Etelä-Euroopassa ralliauton ohjaamossa.

– Meillä on nyt tällainen juhannus täällä Albassa. Täällä on kuumempi kuin Safari-rallissa. Ulkona on kuin saunassa, ja luulen, että autossa on vielä kuumempi, Manninen veistelee.

– Teemu tuossa laskeskeli, että hän on ollut palkintopallilla viidessä edellisessä kilpailussaan. Sitä sarjaa täytyy kuulemma jatkaa. Mutta en ota siitä sen isompia paineita – paineet ovat muilla. Me tulemme kylmästä Pohjolasta, joten lähdetään näyttämään muille, miten ajetaan, Manninen letkauttaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat