Suomalaiskuski jahtaa rallititteliä Italiassa – kohtasi pienen takaiskun ennen perinteikästä kisaa

Markus Manninen ja kartanlukija Teemu Sillanpää starttaavat huippusijoitus mielessään Italian GR Yaris -rallicupin osakilpailuun Bresciassa.
Markus Manninen
Markus Manninen. Kuva: Toyota Motor Italia
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suomalaispari on italialaisessa rallisarjassa toisena, kun kaudesta on takana kolme osakilpailua. Mannisen saldona on yksi kolmossija ja kaksi kakkostilaa, mutta Gardajärven maisemista akaalainen hakee kauden avausvoittoaan.

Manninen oli viime vuonnakin mukana perinteikkäässä 1000 Miglia -rallissa eli nimensä mukaisesti tuhannen mailin kilpailussa. Perjantai-iltana käynnistyvässä kilpailussa ajetaan kaikkiaan yhdeksän erikoiskoetta, joille kertyy yhteismittaa 126 kilometriä.

– Kisa on pitkälti samanlainen kuin viime vuonna, mutta siihen on tehty pieniä muutoksia. Ralli on todella tekninen, mutta välillä on myös todella kovavauhtisia paikkoja. Täältä löytyy myös veikeitä alamäkiosuuksia, joihin tullaan kovaa vauhtia, Manninen kuvaili kilpailun aattona.

Tänä vuonna Mannisen pahin vastustaja on ollut italialainen Thomas Paperini, jolle suomalaiskuski taipui harmittavasti edellisessä osakilpailussa. Paperini on vetänyt hieman kaulaa pistetaulukossa, mutta Mannisen mukaan italialaiskuski on lyötävissä.

– Tavoitteena on tietenkin päihittää Paperini. Mestaruuskamppailun kannalta se olisi tärkeää, Manninen painottaa.

– Tiestö on meille tuttua, joten näin ennakkoon olemme lähempänä muita kilpakumppaneitamme kisan alussa. Sen myötä voimme lähteä hyvillä fiiliksillä ajamaan kilpaa täällä.

Mannisen ja Sillanpään matka Pohjois-Italiaan ei sujunut täysin ongelmitta, mutta onneksi eteen ei tullut ylitsepääsemätöntä estettä.

– Minulla jäi matkalaukku vermeineen Frankfurtiin, mutta näillä näkymin sen pitäisi olla torstai-iltana täällä. Saadaan sitten muun muassa kunnon nuottivihkot, Manninen naurahtaa.

Kilpailun avaava 2,5-kilometrinen erikoiskoe ajetaan perjantai-iltana. Lauantaina taitettavana on kahdeksan pikataivalta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat