Quantcast

Japanilaiskuski taistelee jopa mitalista rallin MM-sarjassa – ”Riskejä on otettava enemmän”

Sijoitukset tällä kaudella MM-sarjassa: 8-4-6-4-6-3-5-6-5.
Takamoto Katsuta
Takamoto Katsuta. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Siinä on tilasto, josta moni tämän hetken WRC-kuskeista olisi varmasti enemmän kuin tyytyväinen. Toyotan japanilainen Takamoto Katsuta on ajanut äärimmäisen tasaisen kauden, jonka kirkkaimpana kruunana on kolmas tila Keniasta juhannuksena.

Toyotan tallipomo Jari-Matti Latvala kokee, että Katsutan on nyt aika ottaa uusi askel eteenpäin urallaan. Tämä tarkoittaa käytännössä taistelua palkintosijoista toistuvasti. Kaikesta huolimatta Katsutan äärimmäisen tasainen kausi on ollut jo yksistään hieno tasonnosto todella hankalan kauden 2021 toisen puoliskon jälkeen.

– Hän on tehnyt upeaa työtä. Nyt hän on päässyt sille tasolle, että pystyy ajamaan jatkuvasti hyvillä sijoilla maaliin. Siinä mielessä askel eteenpäin on otettu. Nyt pitää ottaa seuraava askel eli taistella niistä palkintosijoituksista jatkuvasti, Latvala summaa rallin MM-sarjan verkkosivuilla.

– Sen täytyy kuitenkin tulla luonnostaan. Itseluottamus on nostettava askel askeleelta kovalle tasolle ja samaa tahtia nousee myös vauhti.

Myös Katsuta itse kokee, että nykyinen taso ei vielä riitä. Toyota on jo aloittanut uuden japanilaisen WRC-kuljettajan koulutusohjelman, jossa kolme maan lupaavinta kuskia taistelee paikasta auringossa. Siinä mielessä Katsutan onkin tärkeää nousta aivan MM-sarjan kirkkaimpien tähtien joukkoon, jotta ainakin oma työpaikkaa säilyy myös tulevilla kausilla.

– Nyt on kieltämättä mennyt ihan mukavasti, mutta haluan olla vielä paremmassa vauhdissa. Tietenkin myös tasaisuus on hyve, mutta seuraava askel on tosiaan ajaa niistä palkintosijoista useammin. Se tarkoittaa, että riskejä on otettava enemmän. Olen kuitenkin päässyt omasta mielestäni koko ajan kärkeä lähemmäksi, Katsuta sanoo.

– Viime vuonna Viron, Suomen ja Belgian rallit olivat minulle katastrofeja. Nyt halusin vain ajaa mahdollisimman fiksusti nämä kisat ja päästä maaliin. Siinä me myös onnistuimme.

Syyskuun alkupuolella ajettavan Kreikan MM-rallin pitäisi sopia Katsutalle erinomaisesti, mutta kirkkain tavoite on tietenkin marraskuun kotirallissa Japanissa. Toistaiseksi ainoat podiumit ovat tulleet Kenian rajusta sorakisasta, mutta Japanissa ajetaan asvaltilla.

– Belgian kisan perusteella tunnen koko ajan oloni luottavaisemmaksi myös asvaltilla. Se on hyvä merkki Japania ajatellen, mutta ensiksi me ajamme asvaltilla Kataloniassa. Tavoite on siellä nostaa jälleen tasoa, jotta olen valmis iskemään Japanissa. Odotukset ovat varmasti suuret ja kaikki katsovat, miten onnistun kotikisassani, Katsuta juttelee.

Tasainen kausi on tuonut Katsutalle MM-sarjassa tällä hetkellä viidennen sijan. Nappionnistumisella Katsuta taistelee loppukauden aikana jopa MM-mitalista. Eroa neljäntenä olevaan Hyundain Thierry Neuvilleen on 14 ja kolmantena majailevaan tallikaveri Elfyn Evansiin 24 pistettä.

10.-13. marraskuuta ajettava Japanin MM-ralli päättää rallikauden 2022.

Katso alapuolelta Belgian MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat