Suomalaiskuskeille jättipettymys junioreiden MM-sarjassa, Lindholm avasi vahvasti WRC2-luokassa

Kreikan MM-ralli käynnistyi junioreiden luokassa suomalaisittain mollivoittoisesti.
Sami Pajari
Sami Pajari. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Akropolis-ralli on viimeinen kauden viidestä osakilpailusta JWRC-luokassa. Viime kauden mestari Sami Pajari joutui keskeyttämään kisan jo perjantaiaamuna kärsittyään kolme perättäistä rengasrikkoa, jonka myötä vararenkaat loppuivat kesken.

– Luonnollisestikaan tämä päivä ei paljoa huonompi olisi voinut olla. Kisa ei ole kuitenkaan vielä ohi. Starttaamme huomenna uudestaan matkaan tavoitteena kerätä kaikki mahdollinen kokemus ja nautiskella pätkistä. Katsotaan tuloksia sitten sunnuntaina, Pajari kertoi sosiaalisessa mediassa.

JWRC-luokan toinen suomalaiskuski Lauri Joona ajautui niin ikään ongelmiin heti perjantaiaamuna. Joona rikkoi autonsa takaripustuksia, jonka myötä eroa kärkeen tuli päivän aikana liki kolmetoista minuuttia. Joona on luokassa silti neljäntenä. JWRC-luokan kärjessä ajaa Viron Robert Virves reilun minuutin erolla britti Jon Armstrongiin.

Ilman ongelmia JWRC-mestaruuden tulevat ratkomaan Virves ja Armstrong. Suomalaisten osalta mestauus vaatisi ongelmia kärkimiehiltä.

Emil Lindholm aloitti vahvasti WRC2-luokassa. Skodaa käskyttävä Lindholm johtaa luokkaa perjantain jälkeen 30,5 sekunnin erolla ennen Nikolai Grjazinia. Hyundai-kuski Teemu Suninen on luokassa kolmantena 36,1 sekuntia Lindholmin takana.

– Ei mitään ongelmia koko päivänä. Tulimme pätkät läpi nauttien, sillä loppujen lopuksi tämä on aika hieno ralli. Erilainen verrattuna vaikkapa kahteen edelliseen MM-ralliin, joissa kilpailimme, Lindholm sanoi.

Akropolis-rallissa perjantain kuuden erikoiskokeen lenkillä ei ollut huoltomahdollisuutta, joten erikoiskokeet tuli selvittää ilman teknisiä murheita.

– Se ei muuttanut lähestymistapaamme, joten emme varoneet ylimääräistä. Nuotituksessa merkitsimme ylös kaikki ne kohdat, joissa päättelimme irtokivien nousevan maasta ylös. Ja jos jotain sattuu, niin siihen ei tässä rallissa yleensä enää huolto edes auta. Mahdollisuudet ovat jo siinä tapauksessa menneet. Tänään ajeltiin ja hymyiltiin, Lindholm summasi.

WRC2-luokan kuljettajat lähetettiin tänään erikoiskokeille kahden minuutin lähtövälillä, kun Rally1-autot saivat neljän minuutin lähtövälin.

– Pöly haittasi paikoin melkoisesti. Vielä viimeisellä pätkällä jouduimme kerran jopa pysähtymään ja jatkamaan matkaa ykkösvaihteella ryömien eteenpäin, kun emme pölyn seasta nähneet, että mihin tie menee tai sitä, että olemmeko edes enää tiellä.

WRC2-luokan tilanne EK7/16 jälkeen:

1. Emil Lindholm   Skoda 1.14.41,5
2. Nikolai Grjazin  Skoda   +30,5
3. Teemu Suninen   Hyundai  +36,1
4. Yohan Rossel   Citroen  +56,9
5. Eyvind Brynildsen Skoda  +1.05,4
6. Georg Linnamäe  VW   +1.13,0
7. Marco Bulacia   Skoda  +1.31,6

Lue myös nämä

 • Uusimmat