Suomalaisen rallilupauksen mestaruushaaveet murskaksi tylyllä tavalla

Jari Huttunen
Jari Huttunen. Kuva: Jari Nurminen

Jari Huttusen toiveet rallin EM-sarjan alle 27-vuotiaiden junioreiden mestaruudesta menivät murskaksi sunnuntain ensimmäisellä erikoiskokeella Latviassa.

Opel-kuljettaja Huttusen autosta oli puhjennut kaksi rengasta, kun hän saapui päivän avauspätkän maaliin. Ongelmana oli se, että Huttusella oli mukanaan vain yksi vararengas.

Huttunen johti luokkaansa lauantain erikoiskokeiden jälkeen ja hän olisi kuitannut mestaruuden, jos hän olisi pitänyt sijoituksensa sunnuntaina. Huttunen kertoi yrittävänsä jatkaa kilpailua, vaikka hän ei voi vaihtaa kuin toisen rikkoutuneen renkaan, mutta suomalaiskuljettaja ei pysty enää kamppailemaan mestaruudesta.

Luokan mestarille on luvassa 100 000 euron rahoitus ensi vuoden EM-sarjaan. Tittelistä kamppailevat nyt Huttusen tallikaveri Chris Ingram sekä Filip Mares.

Latvian EM-rallissa ajetaan vielä viisi erikoiskoetta.