Suomalaiselle rallikuskille raju pettymys Italiassa – ”Ketuiksi meni ja auto putosi vuorenrinteeseen”

Markus Manninen
Markus Manninen. Kuva: Toyota Motor Italia
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Markus Manninen ja kartanlukija Teemu Sillanpää olivat kiinni huippusijoituksessa sunnuntai-iltana päättyneessä Citta di Modena -rallissa Italiassa, mutta kisa jäi suomalaisparilta kesken viime metreillä.

Manninen on kilpaillut tällä kaudella GR Yaris Rally Cup -sarjan pisteistä Italiassa. Modenan rallista toijalalainen lähti hakemaan loistavaa tulosta, jotta toiveet sarjan mestaruudesta säilyisivät elossa.

Parin kuukauden kilpailutauko ei näkynyt Mannisen esityksessä, sillä suomalaiskuski takoi asvalttierikoiskokeilla tasaisesti aikoja kolmen kärkeen.

Mannisen hyppysissä oli kakkossija ennen rallin viimeiseksi jäänyttä erikoiskoetta.

– Ralli oli meille passeli. Tiet olivat hyvävauhtisia, mikä sopi meille hyvin, ja lisäksi löytyi teknisiä osuuksia. Välillä oli todella sumuista, eikä meinannut nähdä mitään, mutta vauhti oli koko ajan hyvällä tasolla, Manninen kertoi.

Mannisen ja Sillanpään hyvä vauhti päättyi kuitenkin ennen aikojaan. Suomalaiskaksikon Toyota GR Yaris lipsahti ulos asvalttibaanalta juuri ennen Barighellin erikoiskokeen maalia.

Pääasia oli se, että Manninen ja Sillanpää selvisivät tilanteesta ehjin nahoin.

– Olimme kiinni varmassa kakkossijassa ja hyvissä pisteissä. Harmittaa ihan törkeästi tuollainen lipsautus kolmanneksi viimeisessä mutkassa. Tällaista tämä laji on paskimmillaan, Manninen totesi.

Kuljettaja nosti rehdisti kätensä ylös virheen merkiksi.

– Hittoako tässä selittelemään. ”Ketuiksi” meni ja auto putosi vuorenrinteeseen. Onneksi edessä oli hieman puskaa, joka pehmensi ja pysäytti auton, ettei valunut sen pidemmälle. Autoa ei sieltä saanut nostettua, koska rinne vietti alas melkein 90 asteen kulmassa, hän kuvaili.

Modenassa oli tarjolla tuplapisteet, ja kakkossija olisi pitänyt Mannisen tiukasti kiinni GR Yaris Rally Cupin mestaruuskamppailussa. Ulosajo sen sijaan murskasi viimeiset toiveet tittelistä.

Sarjan viimeinen osakilpailu ajetaan parin viikon kuluttua Monzan MM-rallin yhteydessä.

– Tässä pitää nyt miettiä, että mitä tehdään, kunhan päästään takaisin Suomeen. Mestaruushaaveet menivät täysin tuonne pusikkoon, mutta tällaista tämä on välillä. Lähdimme hakemaan oppia ja sitä myös saimme, Manninen summasi.

Lue myös nämä