Quantcast

MM-rallin pomo murheissaan – ”Tämä saattaa olla loppumme”

Thierry Neuville
Thierry Neuville vauhdissa Meksikon MM-rallissa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Meksikon ralli ei saanut paikkaa MM-sarjan ensi vuoden kalenterista. Nähtäväksi jää, ajetaanko maassa MM-pisteistä tulevaisuudessa.

Meksikossa järjestettiin ensimmäisen kerran MM-ralli vuonna 2004 ja siitä lähtien Leonin ympäristössä ajettu kilpailu on kuulunut MM-sarjan vakiokalustoon.

Meksikon soraralli sai dramaattisen päätöksen maaliskuussa 2020. Koronapandemian vuoksi kisa puhallettiin poikki ennen viimeistä ajopäivää, ja tiimit ryhtyivät välittömästi pakkaamaan tavaroitaan. Sen jälkeen WRC-sirkusta ei ole nähty Meksikossa – eikä edes Latinalaisessa Amerikassa.

Kilpailuorganisaatiolla oli vahva luotto, että Meksiko palaisi MM-kalenteriin ensi vuonna. Mutta toisin kävi.

– Luulin, että olisimme mukana. Se on outoa, kun Latinalaisessa Amerikassa ei ole mitään, Meksikon MM-rallin johtaja Patrick Suberville kertoi DirtFish-sivustolle.

Koronapandemia karsii yhä kaukokisoja kalenterista. MM-sarjassa ajetaan ensi kaudella vain kolme kilpailua Euroopan ulkopuolella: Safari-ralli Keniassa kesäkuussa, Uuden-Seelannin ralli syys-lokakuun taitteessa sekä kauden marraskuussa päättävä Japanin osakilpailu.

– Jos olisimme olleet omalla paikallamme kauden kolmantena osakilpailuna, tiimit olisivat laittaneet tammikuussa kaikki varaosat laivamatkalle Atlantin yli. Siinä on toinen ongelma: ensi vuonna kilpaillaan täysin uusilla autoilla, joten se olisi ollut paljon pyydetty tiimeiltä, että ne tekisivät täydet varaosapaketit laivaan laitettavaksi, Suberville sanoi.

Meksikon MM-rallin organisaatio on pysynyt pystyssä pandemian ajan, mutta toivon kipinä on hiipumassa.

– Tämä saattaa olla loppumme, Suberville tunnusti.

– Selvisimme tästä vuodesta hallituksen avulla, mutta ensi vuonna se on mahdotonta. Olemme irtisanoneet useita työntekijöitä, olemme pitäneet vain tärkeimmät henkilöt – ihmiset, joita olemme kouluttaneet 20 vuotta. Selvisimme, mutta nyt en rehellisesti sanottuna tiedä, mitä voimme tehdä.

Rallin MM-kauden 2021 päätösosakilpailu ajetaan reilun kahden viikon kuluttua Italian Monzassa.

Katso alapuolelta Katalonian MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,390540″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat