Suomalainen rallitoivo luokkajohtajana EM-ralliin – ”Haastavuutta tulee riittämään”

Sami Pajari
Sami Pajari. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sami Pajari ja kartanlukija Marko Salminen pääsevät tositoimiin jälleen tänä viikonloppuna, kun rallin EM-sarjan pisteistä ajetaan Tshekissä.

Pajari starttaa Zlinin kaupungin ympäristössä ajettavaan Tshekin EM-ralliin ERC3-junioriluokan pistejohtajana. Suomalaistoivolla on luokassa 16 pisteen etumatka ranskalaiseen Jean-Baptiste Franceschiin.

Junioriluokan kuljettajat ovat mukana myös ERC3-luokassa, jossa Pajari on toisena kuuden pisteen päässä espanjalaisesta Josep Bassasista.

Barum-rallina tunnettu Tshekin EM-osakilpailu ajetaan asvaltilla. Viikonlopusta voi tulla erityisen kinkkinen, sillä alueella saattaa esiintyä sateita.

– Haasteellinen kisa. Tiet ovat kapeita, mutta nopeita ja pomppuisia. Haastavuutta tulee riittämään, mutta varmasti myös paljon oppia ja kokemusta on luvassa, Pajari kertoo tiedotteessaan.

Kilpailu käynnistyy Zlinin keskustassa ajettavalla yleisöerikoiskokeella perjantai-iltana pimeän laskeuduttua. Viikonlopun ohjelmassa on kaikkiaan 15 erikoiskoetta, joille kertyy yhteismittaa 211 kilometriä. Edessä on pitkiä päiviä.

– Perjantaina aikaisin aamusta ajetaan ”qualifying staget” ja muut, jonka jälkeen taas jatketaan nuotille, kunnes illalla viimein sitten päästään kisa aloittamaan. Unta ei tällä viikolla mahdottomasti kerry, kartanlukija Salminen sanoo.

Tshekin EM-ralli päättyy sunnuntaina iltapäivällä. Suomalaisista kisassa nähdään myös Jari Huttunen, joka kilpailee pääluokassa Hyundain R5-autolla.

Lue myös nämä

  • Uusimmat