Quantcast

Rallitähden näyttöpaikka Suomessa pilalle toisen kuljettajan rajun ulosajon vuoksi?

Andreas Mikkelsen
Andreas Mikkelsen. Kuva: Skoda Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Andreas Mikkelsen ei välttämättä pääse antamaan näyttöjä taidoistaan WRC-autolla Suomen MM-rallissa.

M-Sport Fordin tallipäällikkö Richard Millener kertoi hiljattain, että talli saattaa ajattaa jossakin loppuvuoden MM-rallissa kolmea WRC-autoa. Näin talli pystyisi tarjoamaan näyttöpaikan potentiaaliselle ensi kauden kuljettajalle.

Motorsport News -lehden mukaan M-Sportin suunnitelmana oli tuoda kolmas Ford Fiesta WRC -kilpuri Suomen MM-ralliin, johon norjalaistähti Andreas Mikkelsenille oli pedattuna ajopaikka. Brittilehti kertoo, että näillä näkymin Mikkelsenin WRC-keikka Suomessa joudutaan todennäköisesti perumaan, koska Adrien Fourmaux romutti yhden Fiestan edellisessä MM-rallissa Belgiassa.

Mikkelsen kärkkyy itselleen ajopaikkaa rallin MM-sarjan pääluokasta ensi vuodeksi, mutta tallipaikat ovat kortilla. M-Sportille on tyrkyllä useita kuljettajia, jotka ovat ilman sopimusta.

Mikkelsen kilpaili edellisen kerran WRC-autolla kaudella 2019 edustaessaan Hyundaita. Mikkelsen sijoittui tuolloin MM-sarjassa neljänneksi, mutta jäi silti ilman tallipaikkaa. Tämän ja viime vuoden aikana hän on kilpaillut Skoda Fabia Rally2 -autolla MM-sarjan WRC2-luokassa ja EM-sarjassa.

Suninen saamassa WRC-auton Suomeen

Lehden mukaan M-Sport aikoo ajattaa Suomessa kahta WRC-autoa, joiden ratissa nähdään tallin omat kuljettajat Gus Greensmith ja Teemu Suninen.

M-Sportin pääpomo Malcolm Wilson kertoo puolestaan DirtFish-sivustolla, että brittitiimi aikoo vielä takoa Fourmaux’n rusinaksi ajaman Fiestan kilpailukuntoon. Siitä ei ole kuitenkaan varmuutta, saadaanko auto kuosiin ennen Suomen MM-rallia, joka on ohjelmassa reilun kuukauden kuluttua.

– Se oli iso ulosajo, mutta pystymme korjaamaan auton. Sitä ei saada valmiiksi Akropolis-ralliin mennessä, mutta se tulee vielä takaisin, Wilson vakuuttaa.

Kreikan Akropolis-ralli on ohjelmassa kahden viikon kuluttua. Suomen MM-ralli ajetaan lokakuun alussa.

Katso alapuolelta kooste Belgian MM-rallin tapahtumista. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,385507″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat