Suomalainen rallilupaus ajoi vasta toista kertaa asvaltilla – tuloksena upea onnistuminen

Suomalainen rallilupaus Roope Korhonen ajoi lauantaina Itävallan syysrallissa.
Roope Korhonen
Roope Korhonen. Kuva: Taneli Niinimäki
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kyseessä oli Korhosen uran vasta toinen asvaltilla ajettu kilpailu ja tuloksena oli heti komeasti luokan kolmas tila.

Korhonen ajoi Itävallan Dobersbergissä ajetussa Herbst-rallissa P.A. Racingin Skoda Fabia Rally2:lla. Hänen ja kartturi Anssi Viitikan edelle ehtivät Rally2-luokassa vain Adrien Fourmaux ja Nicolas Ciamin.

Korhosella on toistaiseksi vain hyvin vähän kokemusta asvaltilla ajamisesta, mutta tätä oli vaikea uskoa. Korhonen pudotteli jo heti aamupäivän ensimmäisellä kahdella pätkällä hyvin vakuuttavia aikoja.

– Lähti jopa paremmin liikkeelle, kun odotettiin. Markku käski aamulenkille ja se näköjään toimi. Kyllähän sinne jää helppoja sekunteja, mutta toisaalta on ollut tilanteitakin, että siinä mielessä ollaan tyytyväisiä tähän, Korhonen kommentoi tiedotteessa.

Korhonen kesti läpi päivän hyvin kärjen tahdissa, kun otetaan huomioon hänen vähäinen kokemuksensa asvalttikisoista. Suomalainen hallitsi olosuhteet mainiosti.

– On kyllä hyvä fiilis! Olosuhteet olivat lopulta ehkä vähän helpommat, kun odotettiin ja sitä kautta riskiä ja vauhtia oli helpompi nostaa. Eihän siinä isoa eroa jäänyt kärkeen, tosi hyvä kenraali. Keski-Euroopan rallista tulee varmasti astetta vaikeampi, siellä on tärkeää saada kilometrit talteen, mutta kyllähän meillä toisaalta vauhtikin näyttää riittävän, Korhonen hymyili.

Korhonen osallistuu seuraavaksi Keski-Euroopan MM-ralliin, mikä alkaa 26. lokakuuta. Siellä 25-vuotias suomalainen ajaa Skoda Fabia Rally2-autolla.

Kokonaiskilpailun voitti Viron WRC-tähti Ott Tänak. Hän jätti muut kauas taakse, mikä olikin täysin odotettua. Tänak kilpaili rallissa Ford Puma Rally1-autolla. Virolaisella oli aamupäivällä hieman tilanteita ja auto otti osumaa, mutta maaliin asti kuitenkin selvittiin.

Rallin MM-sarja jatkuu Keski-Euroopan rallilla lokakuun viimeisenä viikonloppuna. Kisan ennakon voit katsoa alta. Itävallan syysrallin tulokset videon jälkeen.

Herbst-ralli, lopputulokset:

1. Ott Tänak       Ford  51.57,6
2. Adrien Fourmaux    Ford  +1.08,5
3. Nicolas Ciamin    Skoda  +1.29,2 
4. Roope Korhonen    Skoda  +1.51,1
5. A. Von Turn und Taxis Skoda  +2.25,5
6. Peter Eibisberger   Ford  +2.29,7
7. Fabian Zeiringer   Citroen +2.53,0
8. Christoph Zellhofer  Ford  +3.34,2

Lue myös nämä

 • Uusimmat