Suninen tähtää podiumille Ruotsissa – ”Se on ihan realistinen tavoite”

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordin rallitallin suomalaiskuljettaja Teemu Suninen ajaa ensi viikolla uransa kolmannen kilpailun WRC-autolla. Vielä MM-kauden avauskisassa jokelalainen joutui tyytymään R5-luokan menopeliin, mutta Ruotsissa alla on puhdasverinen WRC-kilpuri. 

– Testasimme hyvän määrän kilometrejä Pohjois-Ruotsissa ja testit menivät tosi hyvin. En ole ajanut WRC Fiestalla sitten viime heinäkuun Suomen rallin, joten testit olivat siksikin tärkeä  osa valmistautumista, Suninen sanoo M-Sportin tiedotteessa.

Viime kesänä Suninen säväytti Puolan rallin kuudennella ja Suomen neljännellä sijallaan. Suninen haaveilee, että Ruotsissa vauhti riittää taisteluun palkintopallisijoista.

– Olisi mahtavaa pystyä haastamaan muut taas podiumista. Se on ihan realistinen tavoite, mutta sitä varten pitää ajaa täydellinen kilpailu. Nyt meillä on kahdeksan kisaa kalenterissa, joten meidän lähtökohtamme on ihan erilainen kuin viime vuonna. Silloin meidän piti vain ajaa mahdollisimman kovaa ja näyttää, mitä osaamme. Nyt on otettava huomioon myös valmistajien MM-pisteet, Suninen pohdiskelee.

Tiimipomo Malcolm Wilson ei aivan naulaa Sunisen mainitsemaa tavoitetta palkintopallisijasta. Brittipäällikkö muistuttaa, että Sunisen kokemus on vielä käytännössä olematon muihin kuljettajiin nähden.

– Tämä on hänen ensimmäinen kisansa Fiesta WRC:llä lumella ja kolmas kisa ylipäätään. Emme voi odottaa häneltä liikoja. Suomalaiset ovat kuitenkin täällä aina nopeita, joten en kuitenkaan ylläty, jos hän tekee jälleen kovan tuloksen, Wilson sanailee.

Lue myös nämä