Suninen matkalla podiumille – ”Vauhdin pitäisi riittää”

Teemu Suninen
Teemu Suninen vauhdissa. Kuva: @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Meno maistui Teemu Suniselle myös Neste Rallin pitkällä lauantain lenkillä. M-Sportin ajattamalla Fordin WRC-autolla Suninen taisteli itsensä päivän päätteeksi jo kisan kakkossijalle.

Eroa takana hengittävään Juho Hänniseen on vain 4,3 sekuntia, mutta Suninen toivoo olevansa etevämpi osapuoli huikeassa, suomalaiskuljettajien välisessä loppukamppailussa. Ilman teknisiä ongelmia tai kuljettajan virhettä ykkösenä ajava Esapekka Lappi on Toyotallaan jo tavoittamattomissa, mutta kakkossijakin tuntuisi Sunisesta hyvältä.

Eroa kilpakumppaneihin oli syntynyt jo mukavasti, kun Suninen meni Ouninpohja1:llä (EK16) shikaanin pitkäksi. Aikaa paloi 20 sekuntia ylimääräistä.
– Jarrumerkeissä oli jotain pielessä. Tulin täydestä kyydistä sellaisen helpon mutkan takana olleeseen shikaaniin ja menin pitkäksi sen. En ollut varmastikaan ainut, sillä näytti että siellä oli muutkin rämpineet samassa kohdassa.

Keskipäivän huoltotauolla Suninen oli jo ennättänyt lietsoa itsensä sopivaan taisteluvireeseen, ja oli valmis taistelemaan paikasta podiumilla Toyota-kuljettaja Juho Hännisen kanssa.
– Auto aliohjautui hieman, mutta muutoin aamupäivä oli hyvä. Ikävähän se vain oli antaa tasoitusta tuolla tavalla.

Sinivalkoisen Toyota-tiimin vahva panos yllätti Sunisen, joka aikoo kuitenkin pitää päänsä kylmänä kovasta haasteesta huolimatta myös sunnuntaina.
– Keskitytään omaan ajamiseen. Uskon, että vauhdin pitäisi riittää. Toyotat menevät kovaa, he ovat tehneet hyvää työtä.

Viimeisen päivän neljälle erikoiskokeelle ja 34 kovavauhtiselle kilometrille Suninen ja kartanlukija Mikko Markkula lähtevät 4,3 sekuntia edellä Hännistä, eikä neljäntenä oleva Elfyn Evanskaan ole kuin 5,6 sekuntia perässä.
– Kaikki on hyvin. Pitää näyttää mihin pystytään, Suninen päätti.

Lue myös nämä

  • Uusimmat