Juhana Raitanen Vetomies-kilpailun yllätysvoittaja

Juhana Raitanen
Juhana Raitanen juhli voittoa Vetomies-kisassa. Kuva: Marko Kyöstilä
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Neste Rallin oheiskilpailuna ajettu kansallinen Vetomies-ralli saatiin päätökseen lauantaina 29.7. Perjantaina Harjun erikoiskokeella alkanut kilpailu ja sen Vetomies- sekä Nelivetomies-luokat kiersivät lauantaina varsinaisen MM-ralliletkan perässä viidellä erikoiskokeella.

Etukäteen vaativaksi tiedetty reitti vaati veronsa tänäkin vuonna. Vetomiesten nopeimmaksi kruunattiin jo viime vuoden kisassa vauhtiaan väläytellyt bemarikuski Juhana Raitanen. Nelivetomiesten titteli matkasi lopulta puolestaan Mika Rampasen takanreunalle.

Avauspäivän jälkeen kisaa johtanut Esa Ruotsalainen pystyi vaivoin pitämään johtopaikkansa aamun avanneen 24-kilometrisen Pihlajakosken erikoiskokeen jälkeen. Raitasen 10,5 sekunnin pohja-aika sai jatkoa sekä Päijälässä että Ouninpohjassa, ja puhtaan hattutempun jälkeen Raitanen johti Vetomiesten kisaa Sääksjärven huoltotauolla yli 20 sekunnin marginaalilla.

Perjantain kärkiviisikosta ulosajojen seurauksena poissa olivat Ruotsalainen ja Ilmo Lario sekä Jesse Turunen tekniikkavian takia.

Kisan viimeisellä lenkillä toiseen kertaan ajetut Pihlajakoski ja Päijälä eivät muuttaneet järjestystä kisan kärkipaikan suhteen. Raitanen paukutti pohja-aikoja siihen malliin, että voittajasta ei jäänyt epäselvää.

Maalissa eroa toiseksi tulleeseen Jari Kankaanmäkeen oli 29 sekuntia. Kolmannesta sijasta käytiin hyvä taisto viimeisellä lenkillä. Kolmantena tauolla ollut hallitseva mestari Vesa Hirvonen tippui sijan alaspäin Volvo-kuski Markus Hellströmin temmottua pohja-ajan kisan toiseksi viimeiselle erikoiskokeelle.

Hirvonen löysi arsenaalistaan vielä kuitenkin yhden vaihteen ja viime vuoden mestari nousi kisan päätöksessä takaisin kolmannelle sijalle. Tilanteita ja tapahtumia ei Vetomiesten kisasta puutunut, mistä kertoo se tilastofakta, että yli puolet lähteneistä jäi matkan varrelle.

Rampanen Nelivetomiesten kuningas

Mika Rampanen oli paras Nelivetomies-luokassa. Tahti alkoi kiivaana ja Subaru-kuljettaja tykitti heti lauantain aloittaneelle Pihlajakosken erikoiskokeelle pohja-ajan ja siirtyi kisan johtoon ohi Mikko Eskelisen. Rampanen oli nopein myös Päijälässä ja Ouninpohjassa, mikä varmasti miehelle johdon tauolle tultaessa.

Aivan Rampasen kannassa taistelu kävi kuitenkin tiukkana, sillä Jukka Ketomäki ja Janne Eronenhengittivät niskaan vain sekuntien päässä. Eskelinen oli tauolle tultaessa kisassa neljäntenä.

Kisan loppulenkillä Rampanen ei antanut haastajien yllättää itseään. Toiseen kertaan ajetttujen Pihlajakosken ja Päijälän erikoiskokeiden pohjien myötä tämän vuoden Nelietomies-titteli meni Rampasen nimiin.

Päätöspätkien toiseksi nopein Janne Eronen nappasi tiukasta kisasta toisen sijan, eikä voitto jäänyt kuin 4,8 sekunnin päähän. Valitettavasti Jukka Ketomäki kohtasi tekniikkaongelmia ja joutui keskeyttämään. Kolmanneksi luokassa ajoi lopulta Mikko Eskelinen.

Tuloksia, Vetomies-kilpailu, 28.-29.7.2017
1. Juhana Raitanen 52.54,4
2. Jari Kankaanmäki + 29,0
3. Vesa Hirvonen + 36,9
4. Markus Hellström + 37,8
5. Kosti Katajamäki + 50,0

Tuloksia, Nelivetomies-kilpailu, 28.-29.7.2017
1. Mika Rampanen 51.02,1
2. Janne Eronen + 4,8
3. Mikko Eskelinen + 48,1
4. Mika Krouvi + 1.59,0
5.Juha Salminen + 2.46,9

 

Lähde: Neste Rallin tiedotus

Lue myös nämä

  • Uusimmat