Suninen manasi: Rengas lähti vanteelta ja peli oli siinä!

Teemu Suninen
Sunisen avauspäivä Walesissa oli pettymys. Kuva: Timo Anis.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Walesin MM-ralli ei alkanut Teemu Suniselta hyvin. Suomalainen oli kelpo vauhdissa perjantaiaamuna, mutta rengasrikko sotki suunnitelmat.

Suninen ja kartanlukija Mikko Markkula lähtivät päivään suurin toivein. Wales oli kilpailuna sopiva Suniselle, eikä tavoitteena ollut mitään luokkavoittoa vähempää.

Ennen rengasrikkoa Suninen taistelikin WRC2 -luokan kärkipaikasta luokan hallitsevan maailmanmestarin Pontus Tidemandin kanssa. Eroa kolmen erikoiskokeen jälkeen oli vain 7,8 sekuntia, kunnes Sunisen aika EK4:llä kertoi ongelmista.


– Rengas meni. Yritimme ajaa tyhjällä renkaalla maaliin asti, ja alkuun se sujuikin hyvin. Vauhti ei paljon hidastunut, oletin sen hidastuvan vain noin puoli sekuntia kilometrillä, mutta sitten rengas lähti vanteelta ja peli oli siinä, Suninen harmitteli.

Harjoiteltuna toimenpiteenä rengasrikot eivät nykypäivän MM-rallissa ole ”maailmanloppu”. Kun Suninen sai autonsa pysäytettyä, oli varsinainen vaihtotoimenpide pelkkää rutiinia.

– Vaihto sujui OK, pari minuuttia siinä meni.

Olosuhteiltaan Walesin osakilpailu on aurinkoisesta kelistä huolimatta ollut odotettu. Metsän siimeksessä kosteita ja liukkaita mutkia riittää. Niistä Sunisen täytyy vain selvitä kieli keskellä suuta, sillä takaa-ajo on alkanut.

– Mutaa on tiellä ja tie kiillottuu, joten haasteita on. Nyt vain kovaa ajoa jatkossakin.

Sunisen sijoitus perjantain jälkeen on luokan 13. Eroa WRC2 -luokan kärjessä ajavaan Pontus Tidemandiin on 2.44,1 minuuttia.

Lue myös nämä

  • Uusimmat