Suninen harmitteli spinnausta: Näytimme kuitenkin nopeuttamme!

Teemu Suninen
Suninen osoitti oivaa vauhtia Puolan MM-rallissa. Kuva: M-Sport World Rally Team
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Teemu Sunisen ensimmäinen ralli WRC-auton ratissa tuotti Puolan MM-rallista kuudennen sijan ja rutkasti kokemusta.

Vielä viimeisenä kisapäivänä Suninen sai ajaa tosissaan. Citroën-kuljettaja Stephane Lefebvre ei ollut liian kaukana takana, ja toisaalta Hyundai-konkari Dani Sordo oli iskuetäisyydellä edellä.

Suninen päätti yrittää, mutta riskirajaa liiaksi ylöspäin nostamatta. Aamun erikoiskokeet sujuivatkin suunnittelusti. Auto sammui kertaalleen, mutta viides sija oli jo melko hyvin jokelalaisen näpeissä.

Pyörähdys viimeisellä erikoiskokeella kuitenkin verotti sen verran aikaa, että Lefebvre pääsi Sunisen ohi viidellä sekunnilla. Kuudenneksi ajanut Suninen ja kartanlukija Mikko Markkula jäivät kärjestä lopulta 3.16,8 minuuttia.

– Kyllähän se spinnaus tietysti harmittaa. Siihen meni viides sija, mutta tästä rallista jäi silti paljon positiivista. Opimme WRC-auton metkuja, ja pystyimme näyttämään nopeuttammekin. Se oli hyvä juttu hankalissa olosuhteissa.

Loppukuusta ajettavassa Neste Rallissa Suninen jatkaa Ford Fiesta WRC:n ohjaimissa. Kokeneiden kilpakumppanien puristuksessakin Suninen aikoo säilyttää hyvän tuloskuntonsa.

– Tokihan sitä tekisi mieli jatkaa pohja-aikojen tekemistä. Ei se Suomessa helppoa ole, mutta nyt tunnemme autoa jo paremmin, joten hyvää sijoitusta lähdemme ehdottomasti hakemaan myös kotikisasta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat