Suninen: Haastavin kisa Monte Carlo -rallin kanssa

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: Timo Anis
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Suninen palaa kahden WRC-autolla ajetun kilpailun jälkeen alkukaudelta tutun Fordin rattiin. Edessä on vielä kolme mittelöä WRC2-luokassa.

Saksan asvaltille Suninen ja kartanlukija Mikko Markkula lähtevät erittäin keskittyneinä. Heti torstaiaamun testierikoiskokeella tie muuttui rutkasti jo muutaman auton jälkeen, joten odotukset varsinaisilta erikoiskokeilta ovat varsin samanlaiset.

– Nuotit on tehty tarkoiksi tien mukaan, mutta iso haaste on tielle leviävä muta. Meidän numerollamme tie on jo aika myllerretty. Tämä on haastavin kisa Monte Carlo -rallin kanssa.

Saksan MM-rallin ominaispiirre on muta, jota kilpailijat nostavat rutkasti tielle oikoessaan mutkia rohkeasti. Ilman etuauton tuomaa viime hetken tietoa Suninen voi vain arvailla, millaiset olosuhteet seuraavassa mutkassa odottavat.

– Nyt on satanut paljon ja maaperä on pehmeä. Joskus muta leviää pahasti tielle, ja on hankala arvuutella, millainen pito on mutkassa. Koetetaan olla hereillä ja saada oikea lottorivi aikaiseksi, Suninen hymyili.

Päästyään Puolassa ja Suomessa tehokkaan WRC-auton makuun, oli Saksassa luvassa hyppäys tuttuun WRC2-luokan Fordiin. Kausi luokassa jatkuu yhä tiukkana, eikä mestaruustaistelukaan ole vielä täysin ohi. Eroa luokkaa johtavaan Pontus Tidemandiin on tosin jo 64 pistettä, mutta toisena sarjatilanteessa oleva Ole Christian Veiby on vain 14 pistettä Sunista edellä.

– Ei se pahalta tuntunut. Viime viikolla kokeilin 115-hevosvoimaista V1600-luokan rata-autoa. Kyllähän tämäkin ihan tehokkaalta tuntuu, ja tällä on hauska ajaa. Haastetta rallissa tulee tuttujen nimien lisäksi muun muassa tallikaveri (Pierre-Louis) Loubetilta, joka on kasvanut näissä olosuhteissa.

Vielä on mahdollisuus osallistua Rallit.fin ensimmäiseen MM-rallitietäjäkilpailuun yläpuolelta olevan Facebook-päivityksen kautta tai täältä!

Lähde: Teemu Sunisen tiedotus

Lue myös nämä

  • Uusimmat