SM-rallissa jälleen hurja tilanne: virolaistoivo törmäsi peuraan

Virolainen rallilupaus Jaspar Vaher koki harmillisen tilanteen lauantaiaamupäivän ensimmäisellä erikoiskokeella Länsirannikon SM-rallissa.
Jaspar Vaher
Jaspar Vaher. Kuva: @World/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Länsirannikon rallissa ajetaan poikkeuksellisesti sekä SM-sarjan että Viron kansallisen rallisarjan pisteistä. Etukäteen odotettiin, että virolaiskuljettaja Vaher, 17, pystyisi antamaan kovan haasteen SM-sarjan SM3-luokan suomalaistoivoille Turun ympäristössä ajettavassa kilpailussa.

Vaher aloitti kilpailun vahvasti perjantai-illan kahdella asvalttipätkällä, joiden päätteeksi hän oli yhdistetyn kolmosluokan johdossa viiden sekunnin erolla Tuukka Kauppiseen.

Lauantai käynnistyi Vaherilta kuitenkin ankeasti. Virolaiskuski oli hyvässä vauhdissa Sunin erikoiskokeella, mutta pätkän loppupäässä hän törmäsi peuraan. Törmäyksen jälkeen Vaherin Ford Fiesta Rally4 -auton konehuoneessa syttyi pieni tulipalo, joka saatiin sammutettua.

Vaherin tilanteen vuoksi Sunin erikoiskoe pistettiin poikki. Sama pätkä oli ollut keskeytettynä jo aiemmin sen jälkeen, kun toisen virolaiskuljettajan Egon Kaurin auto oli syttynyt tuleen.

Vaher on voittanut urallaan juniorimestaruuksia Viron ja Latvian rallisarjoissa. Hän on väläyttänyt vauhtiaan myös kansainvälisellä tasolla, sillä hän ajoi keväällä Unkarin EM-rallin junioriluokassa toiseksi.

Joni Korhonen johtaa Länsirannikon SM-rallin SM3-luokkaa ja yhdistettyä kolmosluokkaa vajaan puolen minuutin erolla Tuukka Kauppiseen, kun takana on neljä erikoiskoetta. Korhonen oli huikeassa iskussa aamupäivän avauspätkällä, jolla hän löi Kauppisen peräti 20 sekunnilla.

Virolainen Kevin Lempu piti luokassa kovinta vauhtia neljännellä erikoiskokeella. Aamupäivän avauspätkältä Lempulle odotetaan vielä laskennallista aikaa, sillä hän joutui pysähtymään Vaherin tilanteen vuoksi. Mahdollista on, että Lempu nousee mukaan voittokamppailuun.

Dramaattisia tapahtumia tarjonneessa Länsirannikon SM-rallissa ajetaan vielä neljä erikoiskoetta.

Lue myös: EK3: Hurjaa draamaa SM-rallissa: sarjajohtaja rysäytti ulos ja virolaiskuskin auto syttyi tuleen – erikoiskoe poikki

Lue myös: EK4: Kärkikuski ihmeissään rallin rajuista tapahtumista – ”Mitä täällä tapahtuu?”

Lue myös nämä