SM-rallissa hurja tilanne: ratti putosi syliin 150 km/h vauhdissa – ”Auto meni suoralta tieltä metsään”

Esa Ruotsalainen
Esa Ruotsalaisen kamppailu SM2-luokan mitaleista päättyi rajuun ulosajoon.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Esa Ruotsalaisen taistelu rallin SM2-luokan mestaruudesta päättyi hurjaan ulosajoon kauden päätösosakilpailussa Turun ja Salon ympäristössä.

Luokan pistejohtajana TeijoTalot-ralliin startannut Ruotsalainen oli kilpailussa kolmantena ennen viidettä erikoiskoetta, jolla Ruotsalaisen ja kartanlukija Hannu Lammisen autolle tapahtui jotain käsittämätöntä.

– Käännyttiin risteyksestä isolle tielle ja lähdin kiihdyttämään. Sain viitosvaihteen päälle ja vauhtia oli noin 150 km/h, kun rattiakseli hajosi ja ratti irtosi syliini! Auto muuttui ohjauskelvottomaksi, meni suoralta tieltä metsään osuen betoniseen siltarumpuun, josta mentiin katon kautta ympäri, Ruotsalainen kertaa.

– Melkoisen epämiellyttävä tilanne, jossa tosin olisi ollut ainekset paljon pahempaankin. Nyt selvittiin vain peltivaurioilla ja tarkastuskäynnillä ambulanssissa.

Epäonnisen ulosajon jälkeen kuljettajaparin pettymyksen määrää oli vaikea kuvailla.

– Koko kauden ajan on oltu podiumvauhdissa, voitettukin välillä ja taisteltu mestaruudesta. Sitten tämän epäonnen seurauksena sarjan johtopaikka vaihtui lopulta neljänneksi. Kokonaan ilman SM-mitalia jääminen kyllä masentaa, Ruotsalainen myöntää.

– Tietysti harmittaa omasta puolesta, mutta myös kaikkien yhteistyökumppaneiden sekä muiden mukana olleiden puolesta. Haluankin välittää suuret kiitokset kaikille meitä kannustaneille ja auttaneille tahoille. Olette korvaamatonta porukkaa, Ruotsalainen päättää.

Lue myös nämä

  • Uusimmat