Skoda-pomo hehkutti Rovanperää – ”Kallen suoritus oli uskomaton”

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Skoda Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Nuori rallitähti Kalle Rovanperä ajoi huikean kilpailun sunnuntaina päättyneessä Monte Carlon MM-rallissa. Vasta 17-vuotias superlupaus ylsi RC2-luokassa toiseksi ja yleiskilpailussa komeasti 11. tilalle.

Suorituksen arvoa nostaa se, että olosuhteet olivat Montessa todella haastavat. Skodan kanssa sopimuksen viime kauden jälkeen tehnyt keskisuomalaiskuski kuitenkin selvitti kimurantit erikoiskokeet liki ilman virheitä, vaikka moni konkari löysi itsensä ojan puolelta.

– Kallen suoritus oli uskomaton! Tällä kaverilla on kaikki ominaisuudet tulla mestariksi tulevaisuudessa, Skodan moottoriurheilupomo Michal Hrabánek hehkuttaa.

– Hän näytti sekä puhdasta vauhtia että älykkyyttä ehkä vaikeimmissa olosuhteissa mitä kuvitella saattaa, Hrabánek jatkaa.

Rovanperä oli Monte Carlossa mukana ensimmäistä kertaa ja päätarkoitus oli kerätä oppia. Lopulta R5-luokituksen autoista vain Skodan tehdastallin Jan Kopecky ylsi suomalaislupausta kovempaan vauhtiin.

– Olin täällä kerätäkseni oppia. Tämä oli erittäin haastava ralli, mutta nautin paljon ajamisesta. Viimeisillä pätkillä olin erittäin varovainen, jotta sain tämän tuloksen varmistettua, Rovanperä itse kommentoi.

Lue myös nämä