Hyundai-pomo pettyi rajusti – ”Ralli oli meille iso pettymys”

Monte Carlon ralli oli Hyundaille pettymys. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain rallitalli yrittää tällä kaudella kirkastaa MM-hopeat voitoiksi sekä kuljettajien että valmistajien MM-sarjassa. Kova tavoite otti heti takapakkia Monte Carlon MM-rallissa viime viikonloppuna, kun parhaana korealaisvalmistajan kuskina Thierry Neuville ajoi viidenneksi.

Viime kaudelta MM-sarjan toista sijaa puolustava Neuville koki kovia jo torstai-iltana, kun belgialainen juuttui lumipenkkaan. Lopulta Neuville sai hilattua itsensä vielä viidenneksi ja nappasi Power Stagen toisesta sijasta neljä MM-pistettä.

Sen sijaan kokonut espanjalainen Dani Sordo jäi kokonaan ilman pisteitä ajettuaan ulos lauantaiaamuna. Norjalaiskuski Andreas Mikkelsen puolestaan keskeytti lauantaina vaihdelaatikkovian vuoksi. Mikkelsen onnistui ajamaan Power Stagelta pientä lohtua ollen kolmanneksi nopein, josta heltisi kolme pistettä.

– Emme päässeet lähellekään siihen tavoitteeseen, mitä olimme viikonlopulle ajatelleet. Sunnuntaina kuskimme paransivat pätkäaikoja ja Andreas sekä Thierry ajoivat Power Stagen hyvin. Meidän pitää kuitenkin tunnustaa, että tämä ralli oli meille iso pettymys, Hyundain tallipäällikkö Michel Nandan manasi kisan päätteeksi.

– Me halusimme aloittaa mestaruustaistelun hyvässä iskussa ja nappaamalla mahdollisimman paljon pisteitä, mutta monen eri syyn takia jouduimme nyt tyytymään vähempään.

Kausi on toki vielä pitkä, sillä edessä on vielä 12 osakilpailua. Hyundain yksi tavoite oli ennen kauden alkua ajaa tasaisempi sesonki ja välttää hutikisoja.

– Kausi on toki vielä pitkä, mutta tiedämme viime vuodelta, että menetetyt tilaisuudet voivat rankaista meitä kauden lopuksi isosti. Se on nyt erittäin tärkeää, sillä kilpailijamme ovat vahvoja. Tämä pitää nyt nollata nopeasti ja meidän on tultava uudella iskulla Ruotsin ralliin parin viikon kuluttua, Nandan korostaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat