Sebastien Ogierin seuraava MM-ralli selvillä

Toyotan WRC-talli on julkistanut kuljettajansa huhtikuussa ajettavaan Kroatian MM-ralliin.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: McKlein
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan GR Yaris Rally1 -autolla Kroatian asvaltilla ajavat kahdeksankertainen maailmanmestari Sebastien Ogier sekä koko kauden kuljettajat Elfyn Evans ja Takamoto Katsuta. Tämä tietää sitä, ettei Kalle Rovanperää nähdä Kroatiassa kilpailemassa.

Viime kaudella Ogier ajoi niin ikään Kroatiassa sijoittuen viidenneksi. Viimeisellä mestaruuskaudellaan vuonna 2021 Ogier oli Kroatiassa ykkönen, joskin tuohon kisaan mahtuu myös ikäviä muistoja. Ranskalaistähti kolaroi siviiliauton kanssa siirtymäosuudella.

Kauden avauskisansa Ogier ajoi Monte Carlossa tammikuussa, mutta mies jäi pettymyksekseen kotikilpailussaan toiseksi Hyundain Thierry Neuvillen jälkeen. Ruotsin MM-rallissa helmikuussa sekä ensi viikon Kenian osakilpailussa Toyotan kolmatta tehdastallin autoa komentaa Rovanperä.

Hyundain WRC-talli ei ole vielä julkistanut kuskejaan Kroatian asvalttiralliin. Esapekka Lappi voitto Ruotsissa ja on i20 N Rally1 -auton puikoissa myös Keniassa, joten todennäköisesti Kroatiassa kolmoskuskin rooliin pääsee Andreas Mikkelsen.

Näin ollen kauden avanneen Monte Carlon kisan tavoin suurella todennäköisyydellä myös Kroatiassa ei nähdä suomalaiskuskeja rallin MM-sarjan pääluokassa. Kroatian MM-ralli ajetaan 18.-21. huhtikuuta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat