Sebastien Ogierin sanoissa oli jo jäähyväisten tunnelmaa – nähtiinkö legenda nyt viimeistä kertaa Montessa?

Toyotan Sebastien Ogier sijottui sunnuntaina päättyneessä Monte Carlon MM-rallissa toiseksi.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ogier oli pitkään myös voittotaistelussa, mutta sunnuntaina Hyundain Thierry Neuville ratkaisi pelin käytännössä jo aamun ensimmäisellä pätkällä.

Ogier napsi kuitenkin tiimilleen 24 pisteen potin kauden avauskisasta. Viikonloppu oli ranskalaiselle henkisesti hyvin vaikea, sillä hän oli menettänyt rakkaan setänsä juuri kisan alla.

– Voin silti olla iloinen ja ylpeä tuloksesta. Tämä on ollut raskas viikko, mutta yritimme parhaamme koko ajan tässä rallissa, joka oli hyvin haastava minulle, Ogier summasi.

Hyundain Thierry Neuvillen vauhti oli kuitenkin lopulta kaikilla liikaa. Myös Monten kuningas Ogierille.

– Vauhti oli kyllä olemassa, mutta Thierry oli vain yksinkertaisesti parempi. Se on ainoa asia, mitä voin sanoa, Ogier tunnusti rehdisti.

– Tiimi sai kuitenkin arvokkaat 24 pistettä. Se on tässä viikonlopussa positiivista, Ogier jatkoi.

Ogier on voittanut Monten urallaan jo yhdeksän kertaa, mutta se kymmenes voitto jäi nyt ottamatta.

Viikonlopun aikana spekuloitiin jo silläkin vaihtoehdolla, että tämän vuoden Monte olisi jäänyt 40-vuotiaan Ogierin viimeiseksi MM-sarjassa. Ranskalainen ei ainakaan suoralta kädeltä vahvistanut, että hän palaisi ensi vuonna takaisin Monteen.

– Tämä oli minun 15. starttini täällä. Olen ollut täällä 13 kertaa palkintokorokkeella, voittanut yhdeksän kertaa ja ollut neljä kertaa toinen. Tällaisesta saldosta voin olla ylpeä, Ogier sanoi.

Ogier ajaa tälläkin kaudella vain puolikkaan MM-sarjan. Ruotsissa häntä ei nähdä, mutta maaliskuun Kenian ralli on mahdollisuuksien rajoissa.

– Ehkä tulen Safari-ralliin. Kuten tiedetään, en ole Ruotsissa, mutta katsotaan, mitä sen jälkeen tapahtuu, Ogier sanoi jo aiemmin Rallit.fille.

Lue myös nämä