Sebastien Ogierin pomolla hermot koetuksella – ”Olisipa tämä ollut viimeinen päivä”

Sebastien Ogier ja Malcolm Wilson
Sebastien Ogier ja Malcolm Wilson. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sebastien Ogier on kuuden erikoiskokeen päässä kuudennesta peräkkäisestä rallin maailmanmestaruudesta.

Ogier ajaa Australian MM-rallissa kuudentena, ja juuri tuo sijoitus riittää varmistamaan ranskalaiselle MM-tittelin. Kuudes sija toisi Ogierille kahdeksan MM-pistettä, jolloin hänellä olisi MM-sarjassa yhteensä 212 pistettä. Australian MM-rallia johtava Ott Tänak voi nousta maksimissaan 211 pisteeseen.

Ogierin lähimmän uhkaajan Thierry Neuvillen pitäisi puolestaan nousta rallin lopputuloksissa ranskalaisen edelle. Neuville on kisassa kahdeksantena 50 sekuntia Ogieria perässä.

– Tämä oli positiivinen päivä meille MM-taiston kannalta, ja sen vuoksi olen erittäin tyytyväinen. Huominen pitää vielä selvittää, Ogier sanoi lauantain erikoiskokeiden jälkeen.

Ogier ei pystynyt saavuttamaan rallin kärkikuljettajia lauantaina. Toisaalta hänellä ei ollut siihen tarvetta enää sen jälkeen, kun hän oli noussut kuudenneksi Citroenin Craig Breenin ajauduttua ongelmiin.

– Päätavoitteemme on voittaa maailmanmestaruus ja ottaa siihen tarvittavat pisteet. Olemme nyt juuri siinä tilanteessa, mutta huomisen viimeiset kilometrit tuntuvat varmasti todella pitkiltä, ensi kaudeksi Citroenille siirtyvä Ogier kertoi.

M-Sport Fordin tallipäällikön Malcolm Wilsonin hermot ovat olleet koetuksella, kun hän on seurannut Ogierin mestaruustaistoa Australiassa.

– Saamme todistaa rallin kultaista aikakautta ja sitä on fantastista seurata – vaikkakin se myös raastaa hermoja.

– Olisipa tämä ollut viimeinen päivä. En ole ollut näin hermostunut moneen vuoteen. Mitä tahansa voi tapahtua viimeisillä erikoiskokeilla, mutta tällä hetkellä tilanne näyttää hyvältä, Wilson sanoi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat