Sebastien Ogier valmistautunut viimeiseen vastaiskuun

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: @World/M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viisinkertainen rallin maailmanmestari Sebastien Ogier starttaa yli puolen minuutin johtoasemassa Monte Carlon MM-rallin päätöspäivään.

Toyotalle täksi kaudeksi siirtynyt Ott Tänak oli alle 15 sekunnin päässä Ogierista ennen lauantain erikoiskokeita. Ogier repäisi kuitenkin yli minuutin kaulan Tänakiin lauantain avauspätkällä, jota hankaloittivat lumiset ja sohjoiset olosuhteet.

Lauantai-iltapäivänä Tänak otti eroa kiinni, mutta Ford-kuljettaja Ogierilla on yhä 33,5 sekunnin kaula ennen neljää viimeistä erikoiskoetta.

– Minulla oli tavoitteena kasvattaa johto 30 sekunnin tietämille, jotta meillä olisi noin puolen sekunnin etu jokaiselle jäljellä olevalle erikoiskoekilometrille. Voin siis olla erittäin tyytyväinen, Ogier sanoi.

Ogier on valmistautunut siihen, että Tänak tekee vielä viimeisen hyökkäyksen.

– Tässä rallissa ei voi rentoutua missään vaiheessa. Ott on perässäni, ja tiedän, ettei hän luovuta koskaan. Olen varma, että hän painaa täysillä loppuun saakka.

Tänak ei usko saavuttavansa Ogieria, mikäli ranskalainen selvittää puhtaasti sunnuntain erikoiskokeet.

– Minulla on ollut koko ajan suunnitelmana ajaa sellaista vauhtia, joka tuntuu minusta hyvältä. Olemme nähneet useiden kuljettajien tekevän virheitä, joten mielestäni on viisasta yrittää vain pysyä tiellä. En halua ajaa koko ajan äärirajoilla tässä rallissa, Tänak avasi strategiaansa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat