Sebastien Ogier uskoo yhteistyöhön Esapekka Lapin kanssa – ”Voimme saavuttaa yhdessä isoja asioita”

Tallikaverit Sebastien Ogier ja Esapekka Lappi. Kuva: Citroen Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Citroenille siirtyneen Sebastien Ogierin tallikaverina tulevalla sesongilla ajaa pieksämäkeläinen Esapekka Lappi. Lajilegenda on yhteistyöstä Lapin ja kartanlukija Janne Fermin kanssa mielissään.

– Odotan innolla yhteistyötä heidän kanssaan. Esapekka on mukava kaveri ja lupaava kuljettaja. Hän on jo osoittanut pienestä kokemuksestaan huolimatta olevansa nopea kuski, joka voi voittaa kisoja. He varmasti puskevat sekä minua että koko tiimiä eteenpäin. Uskon, että voimme saavuttaa yhdessä isoja asioita, Ogier maalailee Rallit.fille.

Ogierin ja Citroenin ainoa tavoite on palata takaisin lajin huipulle. Gapin kylästä Alppien juurelta rallimaailman ykköstähdeksi ponnistanut Ogier povaa kuitenkin vähintään yhtä kovaa kisaa voitoista kuin viime vuonna.

– Toyota on kehittynyt kovasti ja on erittäin vahva. Hyundai on ollut huipulla jo pitkään. Kilpailu voitoista tulee olemaan äärimmäisen rajua. Se on kuitenkin juuri se juttu, mikä minua kiehtoo.

Tavoitteista ei kuitenkaan tingitä tippaakaan.

– Kun on voittanut kuusi kertaa, sitä haluaa aina vain voittaa lisää. Ei kauteen voi lähteä sanomalla, että enpä nyt halua tänä vuonna voittaa mestaruutta. Kuusi on kuitenkin enemmän kuin mistään olisin aikoinaan osannut unelmoida.

Ei vielä lopullista tuomiota autosta

Kuusinkertainen maailmanmestari jahtaa tänä vuonna MM-pokaalia jo kolmannessa eri tallissa.

Citroenilla viimeksi kahdeksan vuotta sitten ajanut Ogier on testannut C3 WRC:tä muutaman kerran, viimeksi alkuviikosta Ranskan Alpeilla. Töitä on kuitenkin vielä edessä ennen kuin kausi alkaa Monte Carlosta ensi viikolla.

– Ensivaikutelmat ovat olleet ihan ok. On kuitenkin liian aikaista sanoa lopullista tuomiota autosta. Ei siellä kuitenkaan mitään hälyttävää ole ollut. Selvää on, että meidän on kehityttävä koko ajan, Ogier sanailee.

Volkswagenilla neljä ja M-Sportin Fordilla kaksi mestaruutta saalistanut Ogier on jo monien papereissa kaikkien aikojen mestari, vaikka maanmies Sebastien Loebilla yhdeksän titteliä onkin. Mestaruus kolmannessa eri tiimissä nostaisi Ogierin ehdottomasti kaikkien aikojen kuljettajaksi.

– Fiilis on erittäin hyvä ja nyt urallani alkaa jälleen uusi haaste. Oli mukavaa palata tiimiin, jossa aloitimme WRC-uramme joitain vuosia sitten. Meillä on hieno mahdollisuus kirjoittaa yhdessä upea tarina. Olisi erityistä voittaa mestaruus jälleen uudessa tallissa, Ogier summaa.

– Onhan tämä ehdottomasti iso haaste. Citroen oli monta vuotta erittäin vahva tässä lajissa, mutta ei enää viimeisten vuosien aikana. Jokainen tallin jäsen haluaa kovasti palata takaisin huipulle ja minä taas haluan pysyä siellä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat