Sebastien Ogier tietää, miten eroja tehdään Korsikalla – ”Se vaatii palleja”

Sebastien Ogier ja Julien Ingrassia
Sebastiern Ogier ja Julien Ingrassia voitokkaan Monte Carlon MM-rallin jälkeen. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin kuusinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier jahtaa MM-titteliä tänä vuonna jo kolmannessa tallissa, kun alla on Citroenin menopeli.

Kausi on alkanut vähintäänkin kiitettävästi, sillä ranskalainen juhli voittoa sekä Monte Carlossa että Meksikossa. Toyotan Ott Tänak kuitenkin johtaa MM-sarjaa neljän pisteen erolla. MM-sarja jatkuu Korsikan saarella, jossa Ogier kokee Toyotan olevan jälleen pahin vastus.

– Olen aika luottavainen. Kausi on alkanut hyvin ja auto tuntuu koko ajan paremmalta. Meidän on varmasti yllettävä taas parhaimpaan suoritukseen. Toyota on varmasti kovin vastus. He osoittivat sen jo shakedownissa, Ogier summasi rallin aattona.

Ogier uskoo, että Korsikalla ratkaisee rohkeus. Iso osa reitistä on uudistunut viime vuosiin verrattuna, joten kenelläkään kuskilla ei ole kokemusetua.

– Jos aloittaaa heti huomenna aamulla kovaa, niin voi repiä eroa. Se vaatii kuitenkin palleja. Perjantaina ei ole  kunnollista huoltoa, joten yhteenkään virheeseen ei ole varaa, Ogier tykitti.

Perjantaina ajetaan Korsikan eteläosassa huoltoparkin ollessa toisessa päätä saarta. Tämän vuoksi kunnollista huoltoa ei tiimeillä ole käytössä. Yksi ratkaisun paikka on myös lauantaina, kun ohjelmassa on kahteen kertaan ajettava liki 50 kilometriä pitkä Castagniccian erikoiskoe.

– Pitkä pätkä lauantaina tulee olemaan haastava. Se on pisin, mutta myös varmasti haastavin. Siellä on monenlaista olosuhdetta luvassa. Välillä on esimerkiksi todella likaista ja pitoa on vähän. Siellä voi tehdä eroa. Toisaalta monella pätkällä on sama juttu, koska reitti on monelta osin kaikille uusi, Ogier sanoi.

Rallin nuotituksessa nähtiin huimia hetkiä, kun tiistaina vuorilla satoi lunta. Kisan ajaksi on kuitenkin ennustettu selkeää ja aurinkoista säätä.

– Sääennuste näyttää selkeää, joten rengasvalinnat ovat hyvin selvät. Vuoristossa keli tosin voi muuttua nopeasti. Toivottavasti on aurinkoista. Tiistaina nuotituksessa oli aika hullua, kun tiellä oli lunta, Ogier ihmetteli.

Lue myös nämä