Sebastien Ogier tähtää korkealle Meksikon helteessä – ”En malta odottaa, että kisa käynnistyy”

Sebastien Ogier ja Julien Ingrassia
Sebastiern Ogier ja Julien Ingrassia voitokkaan Monte Carlon MM-rallin jälkeen. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Citroenin Sebastien Ogier starttaa tällä viikolla alkavaan Meksikon ralliin MM-sarjan kolmannelta sijalta. Edellä ovat sekä Toyotan Ott Tänak että Hyundain Thierry Neuville.

Ogier on juhlinut Meksikossa voittoa neljä kertaa (2013-15 ja 2018). Kisa on siis ranskalaismestarin mieleen.

– Meillä oli hyvät kahden päivän testit tiestöllä, joka kuvaa varsin hyvin Meksikon rallin pätkiä. Myös keli suosi meitä, sillä lämpöä oli paljon, mutta ei tietenkään ihan niin kuumaa kuin Meksikossa tulee olemaan. En malta odottaa, että kisa käynnistyy, ja voimme näyttää täyden potentiaalimme. Ruotsin ralli oli meille pettymys, Ogier kommentoi.

– Pätkät ovat täällä tosi kauniita, mutta iltapäivän lenkeillä pitää olla varovainen. Ne ovat aina kovia autolle. Korkeassa ilmanalassa myös hevosvoimat vähenevät ja auton jäähdytys on kovilla.

Viime vuonna Ogier juhli voittoa M-Sport Fordin tiimissä. Tälläkin kertaa tavoitteena on ykköstila, mikä nostaisi jälleen Ogierin osakkeita MM-taistelussa. Citroenin alkukausi on lähtenyt hyvin liikkeelle, sillä Ogier juhli voittoa Monte Carlossa ja Esapekka Lappi oli toinen Ruotsin lumilla.

– Me suuntaamme Meksikoon tarkoituksena vahvistaa meidän hyvää alkukautta. Tavoite on jälleen podiumilla, sillä sekä Sebastienilla että Esapekalla on hyvä lähtöpaikka. Tiedostamme kuitenkin sen, että pakka voi elää, kun kyseessä on kauden ensimmäinen soraralli, tallipomo Pierre Budar sanoo.

– Olemme kuitenkin pärjänneet aina hyvin Meksikossa. Olemme ainakin tehneet kaikkemme, jotta olisimme mahdollisimman hyvin valmistautuneita.

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat